banner115

KONTROLSÜZ DİJİTAL DÜNYA


Günümüzde teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte dijital dünya hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi
 Ancak bu değişim beraberinde özellikle öğrencileri  dijitale bağımlı hale gelmesi eğitimden, kitaptan tamamen uzaklaşmalarına yol açmaktadır.
Dijital bağımlılık öğrencilerin  interneti kontrolsüz ve aşırı kullanması ile ortaya çıkan bir durumdur. 
Özellikle sosyal medya platformları , beğeni, yorum ve takipçi sayısı gibi etkileşimlerle kişileri sürekli çevrimiçi olmaya teşvik eder.

Kontrolsüz Dijital dünya öğrenciler için çok önemli bir kaynak olsa da internet maalesef denetimsiz bir ortamdır. 

Öğrencileri denetimsiz bir ortam olan dijital dünyanın riskleri ve tehlikeli olabilecek durumları asgariye indirmek için denetlemek gerekmektedir..
Veliler bunun için kontrolü ve denetimi ellerinde tutmaları gerekir.
Denetim ve kontrolü yapamazsak; gençlerin ve özellikle öğrencilerin kötü niyetli kişilerle bağlantı kurmalarına, yazılı  ve görsel müstehcen içeriklere, zorbalığa özendirilecek oyun, film ve içeriklere istemeden ulaşabilir ve hayatlarında uygulayabilirler.
Ayrıca gençler arasında yaygın olan bu durum uyku düzeninin bozulması, akademik başarının düşmesi, sosyal ilişkilerde kopukluk, ruh sağlığının bozulması, gibi pek çok olumsuz sonucu beraberinde getirir. 
Bu nedenle bireylerin kontrolsüz dijital dünyayı bilinçli kullanımları için ailelerin ve eğitimcilerin bu konuda rehberlik etmeleri büyük önem taşımaktadır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Süleyman Kandemir
Süleyman Kandemir - 1 hafta Önce

Toplum maalesef her zaman olduğu gibi kendi gerçekliğinden habersiz

ALİ Yiğiter Trabzon dostluk ve kardeşlik derneği başkanı
ALİ Yiğiter Trabzon dostluk ve kardeşlik derneği başkanı - 1 hafta Önce

Değerli başkanım eline kalemine sağlık çok güzel özetlemisiniz malesef kitab ve gazete okumak bitmiştir Nokta selâm olsun güzel mardinime

Hediye Aslan
Hediye Aslan - 1 hafta Önce

Aynen size katılıyorum kontrolrolsuz dijital dünya olmuş öğrenciler için önüne geçmek lazım buda velilerin önlemesi gerekir