banner113

TÜRKİYE KENT KONSEYİ PLATFORMU KIZILTEPE’DE TOPLANDI

TÜRKİYE KENT KONSEYİ PLATFORMU KIZILTEPE’DE TOPLANDI Mart ayında 6.ncısı Didim de yapılan Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu toplantısının 7.cisi Mardin Kızıltepe ilçesinde yapıldı.

TÜRKİYE KENT KONSEYİ PLATFORMU KIZILTEPE’DE TOPLANDI

TÜRKİYE KENT KONSEYİ PLATFORMU KIZILTEPE’DE TOPLANDI


Mart ayında 6.ncısı Didim de yapılan Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu toplantısının 7.cisi Mardin Kızıltepe ilçesinde yapıldı.

 

Aliağa,Burhaniye,Çankaya,Didim,Konak,Nilüfer,Lüleburgaz ve Silivri kent Konseyleri yönetim kurulu , Kızıltepe kent konseyi şube sekreteri Aslan Başboğa ve beraberindekiler  Belediye Başkan Vekili Şerife Alp ve belediye meclis üyelerini makamında ziyaret etti.

Kent Konseyi Platformu Yönetim Kurulu,Biz Mardin Kızıltepe ye gelmekten çok mutluyuz,bazı sıkıntılar var,Biz bu sıkıntıları gidermek,kardeşlik mesajlarını vermek için burayı seçiyoruz.Bu önemli bizler için,bizler ne sizleri ayrı görüyoruz,nede sizler bizleri ayrı görün.Her şeyimiz müşterek geçmişten gelen bir kardeşliğimiz var,2 sene az bir süre değil büyük sıkıntılar çekmişsiniz kolay değil,bu 2 senelik başarınızı da küçümsemek buna  hiç kimsenin hakkı değil sizi tebrik ediyoruz. Büyük umutlarla,büyük mücadele ediyorsunuz.Hayırlı olsun diyoruz.Mardin den bulunmaktan bizleri ağırlamaktan,sizlere misafir olmaktan biz hepimiz mutluyuz,memnunuz.Bizim yabancı olmayan bölgemizin,biz bir şey gösterme istiyoruz.Burası da hepimizin demek istiyoruz.teşekkür ediyoruz.

Belediye Başkan Vekili Şerife Alp,Bu söylediğiniz söz çok çok önemli,önceden şark derlerdi,sürgün derlerdi,insanlar buraya gelirken acı ve ölüm beşiğine geldiklerini düşünürlerdi.Ama burası da bu ülkenin bir parçası,bir toprağı bunu pek düşünmezlerdi.Buda bize acı verirdi.Çünkü biz o ülkenin sürgün tarafındaydık,acılı tarafındaydık,oradan gelenler en güzel tarafından geliyordu buraya.Alp,Giderken bir çoğu bizim de acımızı yanında taşıdı götürdü o bir tarafa buna inanıyorum.Sizlerinde belki giderken bizim bir çok acımızı götüreceğinizi düşünüyorum.Umarım götürmesiniz,Bizimle paylaştığımız acıları,bizimle paylaştıktan sonra mutluluk olarak götürürsünüz diyen Alp,Ben inanıyorum ki bu şekilde paylaşılır.Biz Türkiye’nin diğer ucundaki kardeş halkların acılarına ortak olduğumuz zaman yada sevinçlerine,mutluluklarına ortak olduğumuz zaman sizlerinde bazı acılarımıza ortak olmanız gerekir,bu anlamda çok mutluyum.dedi. Kızıltepe Kent Konseyi Şube Sekreteri Aslan Başboğa,Bizim ilk katıldığımız Çankaya kent konseyi toplantısına bu ailenin bir yabancısıydık.Katıldığımızda da bir yabancı gibiydik.Ben bunu arkadaşlarla sürekli paylaşıyordum.Kent konseyleri bizde profesyonel olarak çalışmıyordu.Çünkü bölgenin konumu farklı olduğu için,siyasi düşüncelerimiz ileri olduğu için kent konseyine fazla adapta olamıyorduk. Biz bu aile katıldıktan sonra çok tecrübeler kazandık.Bu mevcut olan arkadaşlar sayesinde çok şeyler öğrendik ve gittikçe birbirimizle dayanışmaya girdik ve o birlikteliği sağladık.Biz bu arkadaşları buraya davet ettik bizi kırmadılar,bizim için çok sevindirici ve sizleri burada ağırlamaktan yönetimimizin adına,başkanımızın adına geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum.Sizleri buraya çağırmamızın nedeni buranın halkını tanıyın,bu yörenin örf ve adetlerini tanıyın,siyasi kimlik ve düşüncelerini tanıyın mantığı ile çağırdık.dedi. Konuşmaların ardından Belediye başkan vekili Şerife Alp’a getirdikleri yöresel hediyeleri armağan edip,hatıra fotoğraf çektirdiler.

 Kent Konseyi Platformu Yönetim Kurulu 7.toplantısı pazartesi günü Kızıltepe İlçesin de Kızıltepe Kent konseyinin ev sahipliğin de Dunaysır Otelde gerçekleşirken toplantıya,yönetim kurulunu oluşturan Aliağa,Burhaniye,Çankaya,Didim,Konak,Nilüfer,Lüleburgaz ve Silivri kent Konseyleri katıldı.

 Demokrasinin artık vazgeçilmez bir parçası haline  gelen nüfusu 50 binin üzerinde olan tüm kentlerin yasa gereği oluşturmak zorunda oldukları Kent Konseyleri her geçen gün yaygınlaşarak hayata geçmeye devam ederken platform olarak bir araya gelerek ortak bakış açısı oluşturmayı sürdürdüler.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2012, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER