banner113

Muhtarlar, bir araya gelerek federasyon kurdu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde faaliyet gösteren muhtarlar, bir araya gelerek federasyon kurdu. Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Hatip Şeran Başkanlığında kuruldu.

Muhtarlar, bir araya gelerek federasyon kurdu.


Mardin,Kızıltepe Gaziantep,Adıyaman,Kilis illerinin kurucular kurulunu oluşturduğu Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu başkanlığına seçilen Hatip Şeran Konu İle ilgili basın mensuplarına  açıklamalarda bulundu.

 

’’ “Türkiye'de 54 bin muhtar var.Muhtarlarımız  dağınık halde bulunuyorlar ,kurulacak konfederasyon ile muharlarımızla birlik sağlayacağız. Bu camianın Bağımsız Derneklerden oluşan dağınık yapısını bir arada toplayarak, Türkiye  genelinde yeniden yapılanma modeli ile tek sesli ve güçlü bir örgütlenmenin alt yapısını oluşturduk. Artık küçük olsun benim olsun zihniyetinden uzak, büyük olsun hepimizin olsun zihniyeti içinde, geniş bir muhtar camiası topluluğu yaratacağız. Muhtar camiası olarak,  seçilmiş kişilerin oluşturduğu bir kurumu yönetmenin oldukça güç ve zor olduğunu biliyoruz. Ancak biz seçilmişler olarak, toplumun  idareci konumda olan kişileriz. Bu camianın örgütlü topluma dönüşmesi ve güç dengelerini koruyarak hem devleti hem de toplumu yanına alarak yapacağı mücadelenin daha başarılı olacağız.

Hedefimiz bölgesel bazda faaliyet gösterecek olan federasyon, bölgelerde kurulacak diğer federasyonlarla birleşip konfederasyon oluşturacak.
Muhtarların sorunları hakkında da konuşan
Şeran şu açıklamlarda bulundu”Türkiye’de muhtarlık olabildiğince zor bir kamu görevidir. Muhtarlara verilen ödenek 384 TL’dir. Tahsis edilen bu ödenek  ile muhtarlık binasının Elektrik,su,telefon, ısınma, gelen vatandaşa çay, ikramı gibi harcamaların yanı sıra sekreter ve kırtasiye, kira ücretleri de bu tahsis edilen paradan karşılamak zorunda kalmaktadır. Çok rahatlıkla anlayabileceğiniz gibi, verilen ödenek ile bu kamu görevini yerine getirmek imkânsızdır”dedi.

Daha sona basın açıklaması okundu.

 

                              BASINA VE KAMUOYUNA

   Saygı değer Türkiye’nin muhtarları

Malumunuz yıllardan beridir Türkiye’de muhtarlık kurumu büyük sıkıntılar çekiyordu ve hala sıkıntı çekmekte. Bizler dernek başkanları olarak hükümet erkanlarına her yaptığımız müracaatta  maalesef olumsuz cevaplar aldık. Sebebine gelince muhtarların Türkiye’de dağınık olduğu.

 
Siz muhtarlar Türkiye’de tek çatı altında birleşin, Gelin ki muhtarlarda muhatabımız olsun.
bizlerde buradan yola çıkarak bir ekip kurduk Sn. Hüseyin AKDENİZ başkanlığında yol haritamızı çizdik. Projemizde önce illerde ve ilçelerde dernek kurarak bölgeler bazında bölge federasyonu kurarak Ankara’da “Konfederasyon” kurup tek çatıyı oluşturmak üzere yola çıktık.
Bu yolda Türkiye’yi gezerek çalışmalarımıza başladık ve 1.5 Yılda büyük mesafe kat ettik Karadeniz Muhtarlar Federasyonu’nu kurduk, İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu’nu kurduk, Bugün itibari ile Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu’nu kurmuş bulunmaktayız. Akdeniz, Doğu, ege ve Marmara bölgelerimizdeki federasyon kurma çalışmalarımız devam ediyor.
Allah nasip ederse kısa bir zamanda  Konfederasyonu kurma hedefimizdedir. Bütün bu çalışmaların yanında gerek İçişleri Bakanımız, Gerek yerel yönetimlerden sorumlu Başbakan yardımcısı Sn. Hüseyin TANRIVERDİ ve  İçişler Komisyonu Başkanı Sn. Muammer GÜLER ile diyalog ve çalışmalarımız devam etmektedir.
Bu çalışmalarda hükümetten beklentimiz yeni Anayasada köy ve mahalle muhtarlarının statüsünün yer alması ve çıkacak olan köy kanununda muhtarlarımız sosyal güvencesi özlük hakları ödeneklerin maaşa dönüşmesi ve muhtarlıkların güçlenmesi için çalışmaların olması.
Hala Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde bulunan Köy Kanunu taslağın bir an önce komisyonlara gitmesi ve Türkiye muhtarlarımıza yararlı olacak hizmetler vermesini temmeni ederek,

Güneydoğu Muhtarlar Federasyonunun önce Güneydoğu bölgemize ve Türkiye muhtarlarımıza yararlı olacak  hizmetler vermesini temmeni ederek hepinize saygılar sunarım.


                                                    

                                                    Hatip ŞERAN
                                  GÜNEYDOĞU MUHTARLAR FEDERASYONU
                                                     BAŞKANI




Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2012, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER