banner113

MTDF,Dedaş'ın 31 Mayıs Uyarısını Değerlendirdi

Tarımsal Abonelerin sayaç taktırmaları için DEDAŞ tarafından yapılan 31 Mayıs son gün uyarısı ile ilgili Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF.bir değerlendirme yaptı.

MTDF,Dedaş'ın 31 Mayıs Uyarısını Değerlendirdi

63 STK.Bileşeni Bulunan ve Üyelerin Çoğu Çiftçilikle uğraşan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF.konuyla İlgili yaptığı Değerlendirmeyi Federasyon Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter tarafından yazılı bir basın açıklaması ile duyuruldu.

Öter açıklamasında " DEDAŞ 31 Mayıs Tarihine kadar sayaç takmayan çiftçilerin elektriğinin kesileceğini net bir dille ifade etmiştir.Bölgenin en Büyük gönüllü sivil Toplum hareketi olarak Bu güne kadar  Tarımsal alanda kullanılan elektrik sorunun çözümü için bir çok kez kendi imkanlarıyla Ankara'ya gittiklerini,yerel yöneticiler ve ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulundukları Tüm çabalara rağmen  çiftçi lehine istenen sonuç alınamadığı, Biz STK.lar olarak GAP suyu Mardin Ovamıza gelinceye kadar cazibe sulama tarifenin uygulanmasını hep arzu ettik. Konun çözümü için 26.Nisan Tarihinde Şanlıurfa ilimizde bir toplantı düzenleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik. Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın aldıkları ortak kararla Çiftçilerin Sayaç takması zorunlu olduğu vurgulanmıştır.İki seneye kadar çiftçi dilerse Sayaç Tüketimin %35 Dilerse dönüm başı götürü usulü olarak ücretlendirme tercihi yapabilir denilmiştir.

Gelinen son aşama göstermiştir ki Çiftçi lehine bir kararın alınabilmesi ve eski kararın Hükümet tarafından tekrar gözden geçirebilmesi için Güçlü bir siyasi baskının oluşmasıyla ancak mümkün olabilecektir.Yakın bir zamanda böyle bir siyasi baskının gerçekleşmesi gözükmediğinden. Bölgenin temel geçim kaynağı olan tarımı işleten emektar,cefakar Velinimetimiz Çiftçilerimizin elektrik kesintilerine maruz kalmamaları ve Mağdur olmamaları için 31.Mayıs Tarihine kadar sayaç takmayı beyan etmeleri mevcut şartlarda uygun olacağı kanaatindeyiz.Ayrıca Çiftçilerimiz sayaç taktırmakla yasal olarak düzenli enerji alma hakkına sahip olacaktır.Sonuç olarak Biz Federasyon olarak her zaman Çiftçilerimizin her konudaki haklı taleplerin hizmetkarıyız."Dedi

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 00:26

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER