banner113

Mağdur Olan Çiftçiler İçin Stk'dan Çağrı

18.06.2012 Tarihinde gece 01.00 Sularında çıkan rüzgar fırtınasında Mardin ovasında hasada hazır buğdayı telef etti. Kızıltepe ilçesine bağlı yedi köyde çıkan yangında hasada hazır hale gelmiş kuru buğday başakta yandı. Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü ve yönetim kurulundan oluşan bir heyet yangının zarar verdiği yedi köye giderek yerinde incelemelerde bulundular.

Mağdur Olan Çiftçiler İçin Stk'dan Çağrı

Platform başkanı  M.Şerif ÖTER yaptığı açıklamada  yangında zarar gören  bir çok çiftçi  ile konuştuk. Yangının çıkış nedeni  henüz tespit edilememiş.

 Yangın sonucu ortaya çıkan kayıp elbette önemlidir.

 Asıl büyük tahribat  rüzgar fırtınası  sonucu ortaya çıkan, ve   hasada hazır  duruma  gelen   ekmeklik buğday başaklarının boşalmasıyla yaşanmıştır.

 Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü  Öter  şunları söyledi :

Yaşanan afet konusunda Çiftçilerimizden  bilgi aldık. Hasad ayı bu dönemde bu denli şiddetli rüzgar fırtınası ilk kez bölgede yaşandığını söylediler.

Buğday dolu başakları fırtına adeta boşaltmış buğday taneleri tarlaya dökülmüş. Bir çok buğday tarlalarına biçer giremeyecek  duruma gelmiştir. Çiftçilerimizin Zararı çok büyüktür.

 Buğday mahsulü zarar gören çiftçilerimiz Bağlı bulundukları Tarım Müdürlüklerine müracaat etsinler mutlaka hasar tespiti yaptırsınlar.

Ayrıca yaşanan rüzgar fırtınasının afet kapsamına alınması için ilgili Tarım müdürlüğüne dilekçe ile müracaat  etsinler.

 Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak bölge milletvekillerimize ve tarım bakanlığına konu hakkında bilgi raporu sunacağız.

Rüzgar fırtınasında ve yangında ürünü sigortalı olmayıp, telef  olan çiftçilerimize tarım bakanlığımızın yardımda bulunması için Sivil toplum örgütü olarak sonuna kadar girişimlerimizi sürdüreceğiz.

 Velinimetimiz olan çiftçilerimizin yaşadığı bu afet biz Sivil Toplum Kuruluşları Olarak son derece üzmüştür. Zarar gören Mahsulü telef olan tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Mağdur olan çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderebilmesi için biz STK olarak her zaman yanlarındayız. Cenabı ALLAH  başka afet, bela vermesin.

Ayrıca Kızıltepe Sürekli (Dıeme) köyünde tarlada çıkan yangın sonucu yaralanan Sultan KARTAL'a geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz.Allah Şifa Versin.

                                                             M.Şerif ÖTER

                              KIZILTEPE SİVİL TOPLUM KURULUŞU PLATFORMU

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2012, 00:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER