banner113

Köy su altında kaldı!

Kızıltepe ilçesine bağlı Eymirli (Tıbyat) köyü Beyaz Su hattında meydana gelen patlama nedeniyle köy göle dönüştü.

Köy su altında kaldı!

Dün akşam Kızıltepe’ye bağlı Eymirli (Tıbyat) köyünden geçen Beyaz Su boru hattında meydana gelen patlamanın sonucunda köyde suyun seviyesi bazı yerlerde 1 metreyi buldu. Çoğu eve, depoya ve hayvan ahırına su girmesinden dolayı zarar oluştu. Kızıltepe Belediye Başkanvekili Haşim Baday,Eymirli köyü’nü ziyaret etti.
İbrahim Akın, su boru hattının evlerinin dibinde geçtiğini söyleyerek, eğer patlama evlerin hizasında meydana gelseydi can kayıplarının yaşanabileceğini ileri sürdü. Can güvenliğinin bulunmadığını iddia eden Akın, Mardin Valiliği’nden derhal bir çözüm bulmasını istediğini dile getirdi. Yaşanan patlamaya sadece Kızıltepe Belediye ekiplerinin müdahale ettiğini dile getiren Akın, tüm bölge bu sudan faydalanıyor ama ne zaman su hattında bir patlama yaşansa sadece Kızıltepe Belediyesi yardımlarına koştuğunu belirtti.
İdris Kılıç, yaşanan patlamadan dolayı suyun depolara sızmasıyla depolanan mercimeğin su altında kaldığını söyledi. Kılıç, su hattında meydana gelen patlamadan dolayı suyun altında kalan mercimek ve buğdayın artık kullanılamaz hale geldiğini söyleyerek, Mardin Valiliği’nin bu mağduriyet karşısında sessiz kalmamalı dedi.
Muzaffer Kılıç ise evine su sızmasıyla duvarın her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyerek, evim de yıkılırsa bu kış ortasında sokakta kalacağını belirtti.
Yurttaşların susuz kalmaması ve daha fazla mağdur olmaması için aralıksız çalışan Kızıltepe Belediye ekiplerinin bugün akşam saatlerine kadar köyün içindeki su tahliye çalışması devam etti.




 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2013, 23:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER