Kızıltepe’li Ünlü Aşçı Hikmet Ustadan Cezaevindeki Kursiyerlerine Muhteşem Jest

Kızıltepe cezaevindeki 36 mahkuma aşçılık kursu veren Hikmet Usta Cezaevindeki Kursiyerlerine bölgenin ünlü yemeklerinden olan İçli köfteyi tattırdı.

Kızıltepe’li Ünlü Aşçı Hikmet Ustadan Cezaevindeki Kursiyerlerine Muhteşem Jest

Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan anlaşma kapsamında Kızıltepe de bulunan cezaevindeki 36 mahkuma aşçılık kursu veriliyordu.

 Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi tarafından, Kızıltepe Cezaevi'ndeki 36 mahkuma 4 ay önce başlayan aşçılık kursu bitmeye yakın, Mardin bölgesinin tanınmış aşçılarından Hikmet Ölçer programda olmamasına rağmen , aşçılık kursuna katılan mahkum kursiyerlerine güzel bir jeste bulunarak, uzun zamandır tadamadıkları içli köfteyi taddırdı.

  Mardin bölgesinin tanınmış aşçılarından Hikmet Ölçer’in  Usta öğreticiliğini 'in yaptığı ve  haftanın 3 gününde 5'er saat olmak üzere toplamda 272 saat eğitim alan kursiyerler,bu jest karşısında şaşkınlıklarını saklayamadılar.

 Kurs eğitmeni Hikmet Ölçer, bu tür sosyal sorumluluk projelerinde sürekli görev aldıklarını belirterek , " Amacımız, cezaevindeki mahkumlara içerde bulundukları süre içerisinde bir meslek öğretmek ve cezaevindeki sürelerini tamamladıktan sonra normal hayata başlarken, bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır.Kursumuzun sonuna gelirken cezaevindeki mahkum arkadaşlarımıza uzun zamandır tatamadıkları ve yöresel yemeklerimizin başında gelen İçli Köfte yi taddırmak istedim.Bana bu fırsatı ve izni veren Cumhuriyet Savcısına ,Halk Eğitim Müdürüne ve Cezaevi Müdürüne  teşekkür ederim. Buna benzer sosoyal sorumluluk projelerinde sürekli olacaz " diye konuştu.

 

 www.mardintime.com ailesi olarak bu duyarlı davranışından dolayı Mardin bölgesinin tanınmış aşçılarından olan Hikmet Ölçer’e teşekkür eder ,bundan sonraki kurslarında başarılar dileriz.




Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2013, 00:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
ugur ölçer
ugur ölçer - 9 yıl Önce

su hıkmet usta bana ulasabılır mı bıtlısden zamanında goc eden bekıranlı ölçerler varmıs belkı de o ölçerlerden bırı de sızsınız sayın hıkmet ölçer

SIRADAKİ HABER