banner113

Kızıltepe'de kerpiç ev aşırı yağış nedeniyle çöktü

Mardin’de 3 kadının yaşadığı kerpiç ev, aşırı yağış dolaysıyla çöktü. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı evde maddi hasar meydana geldi.

Kızıltepe'de kerpiç ev aşırı yağış nedeniyle çöktü

Mardin merkez ve ilçelerinde bir haftadan beri devam eden ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen sağanak yağışlar, zor anlar yaşatıyor.

Yağışlar sonrası, Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan kerpiç ev çöktü. Ölü ve yaralının olmadığı olayda maddi hasar oluştu.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde bulunan Koçhisar Mahallesi 331. Sokak 6 nolu evde ikamet eden ve eşi tarafından terk edilen Yüksek Yorgun ile kızı Norşin ve görümcesi Sultan Yorgun’un ikamet ettiği kerpiç ev, aşırı yağışlar sonrası saat: 21.00 sıralarında çöktü.

Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı evde maddi hasar meydana geldi. Ev sahibi Sultan Yorgun, evlerinin çökmesi sonucu mağdur olduklarını ve hayırseverlerden yardım beklediğini belirtti.

Yorgun, “Bu evde ben ve yengem oturuyoruz. Yengemin bir kızı da var. Eşi yani kardeşim onları terk edince onlara ben bakmak zorunda kaldım. Yengem, eşi tarafından terk edildikten sonra psikolojisi bozuldu. Şu an ilaç tedavisi görüyor. Çalışacak kimsemiz yok, maddi durumumuz yok. Komşuların sayesinde geçiniyoruz. Elimdeki tek varımız yoğumuz bu kerpiç evdi, o da yıkıldı. Allah rızası için bizlere yardım edin, yetkililer ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Eve girmeye korkuyoruz. Bu geceyi komşularda geçireceğiz.” dedi.

Mahalle Muhtarı Zeyneddin Kalkan da ailenin çok mağdur olduğunu, evlerinin çökmesiyle mağduriyetlerinin ikiye katlandığını dile getirerek, yetkililere ve hayırseverlere yardım çağrısında bulundu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2019, 23:19

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER