banner113

Kızıltepe Halk Eğitim Çalışan ve Kursiyerleri kan bağışında bulundu

Kızıltepe ilçesinde İlçe Halk Eğitim Merkezi hizmet binası içinde kurulan Kızılay standında Okul idaresi, kursiyerler ve vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Kızıltepe Halk Eğitim Çalışan ve Kursiyerleri kan bağışında bulundu

Diyarbakır’dan belli aralıklarla ilçeye gelen Kızılay ekibi genelde çarşı merkezinde kan bağışlama standı oluştururken kurumların isteklerini de göz nünde bulundurup uygun olan kurumlarda kan alma stantları kurduklarını belirten Kızılay ilgilileri Kızıltepe Halk eğitim merkezinden yer talebinde bulunarak idare binasının girişinde 4 yataklı bir stand açtıklarını ve halk eğitim kurum müdürü Mehmet Hadi Gökdemir olmak üzere çalışan personel, hizmetli kurs öğretmenleri ve kursiyerler ile vatandaşlardan kan topladıklarını belirttiler.

 “Kan verme Alışkanlığı Yaygın Değil”

Kızıltepe ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir kan bağışlanmasına destek olmak için Kızılay tarafından gelen isteğe olumlu bakarak binada kendilerine yer verdiklerini belirterek, Kızılay’dan gelen arkadaşlarımız bizden yer talebinde bulundular, bizde faydalı ve hayırlı bir iş olan kan bağışına katkı sunmak ve vatandaşların daha rahat kan verebilmesi için halk eğitim binamızı kendilerine tahsis ettik.” Diyen Gökdemir, Örnek olması için başta kendisi olmak üzere bütün merkez personellerin, kurs hocaları ve kursiyerlerin kan bağışında bulunmalarını sağladıklarını belirterek kan vermenin yaygınlaşması için sağlıklı olan herkesin kan vermesi için çağrıda bulunarak, kan vermek hem hayr işi olduğunu hem sağlığa faydalı olduğunu söyledi.

“Bölgede toplanan Kan Bölgenin kan ihtiyacın yarısını karşılamıyor”

Bölgede bağışlanan kanın Bölgenin kan ihtiyacının yarısını bile karşılamadığını belirten Kızılay sağlık personeli Mehmet Müjde, Kızıltepe’de toplanan kanın Kızıltepe Devlet hastanesinin kan ihtiyacını karşılamadığını ve vatandaşın daha fazla duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezinde personel ve vatandaşlardan bağışlanacak kanı almak üzere stand açan ve Diyarbakır Kızılay kan bankasından gelen ekipte bulunan sağlık personeli Mehmet Müjde, Batı illerinde bağışlanan kanların desteği ile bölgedeki kan ihtiyacının karşılandığı belirerek Diyarbakır Kızılay bölgesine bağlı olarak Diyarbakır, Şırnak, Bingöl, Mardin, Batman ve Siirt illerinin çalışma bölgeleri olduğunu ve 2017 yılında tüketilen 70 bin kan ünitesinin ancak 30 bin ünitesinin bölge illerinden toplanabildiğini belirterek yeterince kan temin edilmediği taktirde ameliyatların yapılamayacak duruma geleceğini söyleyen Müjde vatandaşın bu insani yardıma daha duyarlı olması çağrısında bulundu.

“2017’de 70 bin ünite kan ihtiyacından 30 bin ünite kan toplanabildi”

 

Kızılay sağlık personeli Mehmet Müjde, Kızıltepe’de ay da birkaç kez kan toplamaya geldiklerini hatırlatarak Diyarbakır, Şırnak, Bingöl, Mardin, Batman ve Siirt bölgeler. Bu bölgelerden duyarlılık bekliyoruz 300 bin nüfusu aşmış büyük bir ilçe olan Kızıltepe’de bağışlanan kan çok düşük seviyede ve Nüfus ile orantısız olduğunu belirterek ilçede bağışlanan kan’ın Kızıltepe devlet hastanesine yetmediğini ve halktan daha fazla duyarlılık beklediklerini söyleyen Müjde, “ Ameliyatlar, Trafik kazaları, doğumlarda Anne ve bebekler olmak üzere her türlü hastalar için inanılmaz derecede kan ihtiyacı oluyor. Gittiğimiz her yerden ertesi günkü kan ihtiyacı için en az 50-60 ünite kan almamız gerekiyor. Ancak çoğu zaman bunun çok altında kalıyoruz. Kurumların duyarlılığı bizim için çok önemli bunun için çeşitli kurumlardan destek almaya çalışıyoruz. Kurumumuza en büyük kan bağışı Askeri birliklerden gelmekte. Bölgemizdeki hastanede yatan hastalarımız için duyarlılık bekliyoruz. Kan her zaman herkese lazım olabilir, yarın bize de lazım olabilir düşüncesinde olmamız lazım. “ ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2018, 08:50

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER