banner113

Kızıltepe Belediyesi tarafından 500 kişilik iftar çadırı kuruldu

Kızıltepe Belediyesi’nin 500 kişilik iftar yemeğine BDP Mardin Milletvekili Erol Dora da katıldı.

Kızıltepe Belediyesi tarafından 500 kişilik iftar çadırı kuruldu

BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, BDP Mardin İl Eşbaşkanı İ. Sihem Elveren Alp, Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Sulhan, BDP Kızıltepe Başkanı Ömer Turgay ve beraberindekiler eski Muhtarlar Sitesi’nde kurulan iftar çadırında bugün ilk iftar yemeğine katıldı.
 
Kızıltepe Belediyesi tarafından Ramazan dolayısıyla kurulan ve her gün 500 kişiye iftar yemeği verilen iftar çadırına vatandaşlar çok büyük ilgi gösterdi.
 
İftara saatler kala uzun kuyruklar oluşturan ve oldukça düzgün bir şekilde sıraya giren vatandaşlar, tek tek yemeklerini alarak, çadırda kendileri için hazırlanan masalara oturup İftar saatinin gelmesi ve ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açtılar. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği iftar çadırında, vatandaşlar belediyenin yemek çadırı hizmetinden memnun olduklarını kaydetti. Çoğu vatandaş 30 gün boyunca yemeklerini burada yiyeceklerini belirtirken, Ramazan boyunca her gün 500 kişiye yemek dağıtacak.
 
Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, konuyla ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verdi “Kızıltepe Belediyesi olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda iftar çadırı kurduk. İftar çadırımız gayet sağlıklı ve lokanta-kafeterya görünümünde olup tabldot usulüyle her gün et yemeği çıkıyor. Günlük yaklaşık 500 kişinin yemek yediği çadırın, Ramazanın manevi atmosferine ve kardeşlik mayasına katkısı olacağı kanaatindeyim. Bu arada iftar çadırımızda eğer arzu ederlerse hayırsever vatandaşlarımızda bir günlük yemek masrafını karşılamak amacıyla katkıda bulunabilirler. Bunu gerçekleştiren değerli iş adamlarına ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.
 
Kızıltepe Belediyesi olarak veren el ile alan eli buluşturduklarını dile getiren Alp, “Veren el ne kadar çok olursa, alan eli de o kadar artırırız. Bu konuda hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2012, 01:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER