banner113

Bayram Mesajlarınız

Sitemizde yayınlanması isteği ile gönderdiğiniz bayram mesajlarınız.İyi Bayramlar

Bayram Mesajlarınız
 MARDİN VALİSİ TURHAN AYVAZ’IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Ayvaz, Gazetecilerin Basın bayramını Kutladı.

Birlik ve beraberliğimizin en büyük güvencesi, bizleri bir arada tutan milli ve manevi değerlerimizdir. Bayramlar da, milletimizin manevi değerlerinin ve tarihinin engin derinliklerinden gelen, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örnekleridir.

 

Bu bayram günlerinde sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak, darda olanlarla, muhtaç, yoksul, yetim ve kimsesiz durumda bulunan, hasta olan her yaştaki vatandaşlarımızın ziyaret edilerek hatırlanması, onlara maddi ve manevi çeşitli yardımlarda bulunulması suretiyle onların da desteklenmeleri ve sevindirilmeleri çok önem taşımaktadır.

 

Yüce Türk Milleti olarak huzur ve güven ortamında, karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü içerisinde, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının geliştirilmesine, her türlü kırgınlıkların ve dargınlıkların sona erdirilmesine vesile olan yeni bir Ramazan Bayramı’na daha ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız.

 

Karşılıklı olarak insani ilişkilerin yoğunluk kazanarak dostlukların ve arkadaşlıkların güçlendirildiği Ramazan Bayramı günlerinin Güzel Ülkemizin huzur, güven, birlik ve mutluluğuna, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasına; milletimiz için dostluk, kardeşlik, karşılıklı dayanışma, yardımlaşma ve hoşgörü duygularının pekiştirilmesine; tüm insanlığın özlediği barışa, huzura, kardeşliğe ve insanlığın yolunun aydınlatılmasına vesile olmasını diler, Ramazan Bayramı’nın Mardin’li vatandaşlarımıza ve her kademede görevli mesai arkadaşlarımıza sağlık, mutluluk ve esenlikler getirmesini temenni eder; bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nı en iyi dileklerimle kutlarım.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay’ın“Ramazan Bayramı” mesajı:

 

Dargınların barıştığı, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği bir ‘Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

 

Toplumumuzu bir arada tutan en önemli yapı taşlarından biri olan ve insanlar arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin güçlenmesine vesile olan bayramların, sosyal ve kültürel hayatımızda vazgeçilmez bir yeri vardır.

Yüzyıllarca barış ve adalete öncülük etmiş büyük bir medeniyetin mirasçıları olarak, barış ve kardeşlik çınarının kök saldığı bu topraklarda geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de bu bayram iklimini her yere taşımaya, yaşanan acıları da sevinçlerimiz gibi paylaşmaya devam edeceğiz.

Bu duygular içinde bütün üniversite personelinin ve Mardinli hemşerilerimin mübarek ‘Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlar, tüm insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını dilerim.

 
Başkan Ayanoğlu’nun Bayram Mesajı

               Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Başkan Ayanoğlu, Bayramın kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesine vesile olmasını diledi.

               Mardin  Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu,’nun Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajı şöyle:

 “Sevgili hemşehrilerim;

 Ruhlarımızı berraklaştıran,duygularımızı asilleştiren oruç ayını tamamlayıp mübarek Ramazan Bayramı’na kavuştuk.Bayramların kardeşliğimizin yeniden tesis edilmesinde, barış ve esenlik ortamının her yere yayılmasında ki önemi yadsınamaz.

                  Belediyemiz tarafından düzenlenen etkinliklerle bu mübarek ayın ruhuna uygun idrak edilmesinde bir nebze de olsa katkı sunduk.Dar gelirli vatandaşlarımızı, yaşlılarımızı, hastalarımızı ziyaret ettik, evlerine konuk olduk.Onlarla birlikte orucumuzu açtık.Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallede ve farklı bir evde iftarımızı yaptık.Mardin’in iyilik için atan kalbi olan TOGEM binlerce aileye ulaştı.Gecenin karanlığında el ayak ortadan çekildiğinde, hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla hazırlanan binlerce yardım paketi fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın evlerine ulaştırıldı.

              Sadece ülkemizde ki değil diğer Müslüman ülkelerdeki kardeşlerimizi de unutmadık, özellikle Arakan ve Suriye’deki kardeşlerimizin çektiği acıları yüreğimizin derinliğinde hissettik.Akan kanın ve zülmün durması için dualar ettik.Dularımız ve yardımlarımızla onlarla birlikte olduk.

               Tüm yaşamınızın bayram sevinciyle dolmasını dilerken ünlü şairimiz Yunus Emre’nin, “Gelin tanış olalım, işin kolayın tutalım, Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz” dizesinde dediği gibi sevginin yurdumuzun her sokağına her evine yayılmasını dilerken,Bu düşüncelerle hemşehrilerimiz başta olmak üzere, ülkemizin ve tüm dünya Müslümanlarının Ramazan bayramlarını tebrik ederim.

 

Baday, bayram mesajı yayınladı
 
Ramazan Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Kızıltepe Belediye Başkanvekili Haşim Baday, bayramların barış, kardeşlik, hoşgörü ve kucaklaşma duygularının yükseldiği kutsal günler olduğuna vurgu yapılan mesajda, bu günleri anlamlı kılanın ise kinin, düşmanlıkların unutulması, herkesin birbirine kardeşlik elini uzatması, olanca güzelliğiyle ve renkleriyle bütün kültürlerin, kimliklerin birbiriyle dostça kucaklaşması olduğu belirtildi. 

Barışa vesile olsun

Bayramların bu barışçıl ve birleştirici özünün toplumsal yaşamımızın bütün alanlarına taşınması, acılı süreçlerin geride bırakılması ve barış içerisinde bir arada yaşam koşullarının oluşturulabilmesi için elzemdir denilen mesajda, "Şuan içinden geçmekte olduğumuz nispi barış ortamını kalıcı, adil bir barışa dönüştürebilmek, Kürt sorunu başta olmak üzere adalet-eşitlik-özgürlük-yoksulluk gibi temel sorunları, demokratik yöntemlerle, diyalog ve müzakere yoluyla çözüme kavuşturmak insanlığın en temel ihtiyaçları olarak güncelliğini korumaktadır" denildi.

KIZILTEPE STK PLATFORMU RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

     Öter, Platformumuz verdiği sözün arkasındadır

 

Ramazan ayının sonuna gelerek bayrama ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlar sevginin, barışın, hoşgörünün, dayanışmanın birlikte yaşandığı, birlikte paylaşıldığı, küskünlüklerin giderildiği günlerdir.

 

Bu önemli günler çok özeldir, iyi değerlendirilmesi gerekir.

Bugün dünya üzerinde her zamankinden daha fazla sevgi, barış ve dayanışmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

 

Suriye’de yaşanan trajedi ne yazık ki Müslümanlar olarak hepimizin canını, yüreğini acıtıyor. Otuz yıla aşkındır ülkemizde akan kardeşkanı ne acıdır ki bu mübarek ayda yine aktı. Sorumlulara, yetkililere sesleniyoruz. Kutsal ayın ve mübarek bayram hatırına bu meseleyi çözün, akan kanı durdurun.

Barışın, sevginin, dostluğun ana kaynağı bayramlardır. Ramazan bayramı paylaşmanın, dayanışmanın, sevginin ve kardeşliğin en güzel örneğini ortaya koymaktadır. Bayramlar, kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu milletçe yaşama, duygu birliğimizi en üst düzeyde tazeleme günleridir.

İnanıyoruz ki, bu birlik, beraberlik ruhunu, daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacak, daha güzel daha hür ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağız.

Bizler aramızdaki sevgi, saygı, dayanışma ve kaynaşmayı İslam kardeşliği ilkesinde yaşarsak ve yaşatırsak çözülemeyecek bir sorunumuz, sıkıntımız olmaz.

 Bu duygu ve düşüncelerle Kızıltepe’li hemşerilerimizin ve İslam âleminin Ramazan bayramını kutlar, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederiz.

 

MARDİN MUSİAD BAŞKANI MEHMET ALİ DÜNDAR’IN BAYRAM MESAJI.


Dargınların barıştığı, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği bir Ramazan bayramına daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu güzel bayram coşkusunun kardeşliğimizi, toplumsal barışımızı ve huzurumuzu daha da güçlendirmesini dilerim. İçinden geçtiğimiz bu hassas dönemde Mardin ve Ülkemiz için ramazan bayramının hem milletimiz, hem İslam âlemi, hem de insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını yüce Allahtan niyaz ediyorum.

Ramazan bayramınız kutlu olsun.

 

ÇEV-GÖN BAŞKANI MENDUH ÇAKAR’IN BAYRAM MESAJI.

 

Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.

 

Halkların barış, özgürlük ve mutluluk içinde yaşayacağı, savaş ve açlığın olmayacağı, doğa ve insan kıyımlarının son bulduğu bayramların yaşanmasını temenni ediyoruz.

Ne ezilenin olduğu ne de ezenin olduğu, insanca, hakça bir düzenin hayat bulduğu bayramlar dileğimizdir.

 

Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun!

                      

                                              Menduh Çakar

                  Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı

 

 

  

 

RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI :

        Toplum olarak çok önem verdiğimiz; birlik ve beraberliğin pekiştiği, kardeşlik, dostluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularının doruğa ulaştığı, Rahmet, bereket ve hoşgörünün timsali olan mübarek Ramazan ayını geride bırakıp, Ramazan Bayramına ulaşmanın sevinci içerisindeyiz.                                                            

        Bu duygu ve düşüncelerle başta üreticilerimiz olmak üzere tüm  İslam aleminin Mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder,   memleketimize ve insanlık alemine hayırlara, huzura ve berekete vesile olmasını temenni ederim.

                                                                                                                           Tahir KILIÇ

     Kızıltepe Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2012, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER