banner113

Müsiad Mardin Dost Meclisi Midyat’ta Yapıldı

MÜSİAD Mardin şubesinin geleneksel olarak düzenlemiş olduğu dost meclisi bu hafta Midyat ilçesinde yapıldı .

Müsiad Mardin Dost Meclisi Midyat’ta Yapıldı

MÜSİAD   yönetim kurulu üyesi olan Aydın Baranın ev sahipliğinde yapılan dost meclisinin konuğu Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl oldu.

 HAS Dinlenme Tesisleri’nde yapılan  toplantıya; Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkan vekili Mehmet Taş,Başkan Yardımcısı M. Tevfik Baysal, Ak parti ilçe başkanı Hüseyin Çelebi, MÜSAİD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Midyat işadamları ve MÜSİAD  üyeler katıldı.

Toplantıda selamlama konuşması yapan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Midyat Kaymakamı Bingöl’e bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Dost Meclisine katılımları için Kaymakam Bingöl’e ve katılımcılara teşekkür etti.

Toplantıda sunum konuşmasını yapan ve   MÜSİAD Mardin Şubesi Dost Meclisinin  Midyat’ta yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Kaymakam Oğuzhan Bingöl “ Bizler, sizin gönlünüzden geçen meslekler bizim için şereftir. Allah, insana bulunduğu pozisyonda hizmet etmeyi nasip etsin. Benim her zaman hayranlıkla takdir ettiğim bir sektördür ticaret. Ticaret hem Allah vergisi bir yetenektir hem de cesarettir. Biz  memuriyeti seçtik bu anlamda sizleri  cesaretinden dolayı tebrik ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Bir toplumun iskeletinin esnaf ve işadamları olduğunu vurgulayan Bingöl “ Biz o iskeletin sağlam olması için elimizden ne geliyorsa destek vermeye hazırız .Midyat ilçemiz, büyük bir tarihi kültüre sahip  Dillerin ve dinlerin farklı bir şekilde yaşandığı renkli  bir yapıya sahiptir. Bu kültürün daha ileriye taşınması için  Sizin gibi değerli kuruluşlara muhtacız, Midyat ilçemiz için  turizm sektörü  çok önemli olup sadece  Geçen hafta  Konuk Evi’ni ziyaret eden turist  sayısı 4 bin kişi olmuştur. Buna karşılık hizmet  verecek alt yapıya yeteri kadar sahip olmadığımızı düşünüyor,bu alt yapıyı  acilen oluşturmamız gerektiğini düşünüyor ve çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.“şeklinde konuştu.

“Organize sanayi bölgesine  ihtiyacımız var”

Konuşmasına ilçenin bir organize sanayi bölgesine  ihtiyacı olduğunu  ve Mardinli işadamlarının bu konuda destek ve ağabeylik yapması gerektiğini ifade eden   Bingöl “ Bizim bir organize sanayi bölgesine ihtiyacımız var, ama sizlerin de STK olarak bunları desteklemenizi  ve bu desteği  esirgemeyeceğinizi düşünüyoruz. Kaymakam Bingöl eğitim ,sağlık ve tarihi dönüşüm alanlarında Midyat ta çok güzel çalışmaların yapıldığını tüm liselerin bir arada olacağı eğitim kampusu çalışmalarının  başladığını dile getirdi.

Midyatın sorunlarının konuşulduğu bir dost meclisinin  bu gün Midyat’ta yapılıyor olması  beni çok memnun etti. Çok teşekkür ediyoruz, ayaklarınıza sağlık başımız ve gözümüz üstüne geldiniz.”ifadelerini kullandı.

Midyat Belediye Başkan vekili Mehmet Taş ise Belediyenin gelecek dönemde yapmayı  planladığı projeler konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

“Midyat gelecek vaad ediyor”

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Dost meclisi toplantılarının önemi ve amacı hakkında açıklamalarda bulundu. Dündar, “ Bugün kadim  ilçemiz Midyat’ta , hem Midyatlı hem de Mardinli işadamlarını bir araya getirmenin sevincini yaşıyoruz. Midyat  turizm, tarım, taş ve gümüş işlemeciliği, seracılık, Midyat turşusu, tekstil,  lojistik, inşaat ve sanayi alanında büyük potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin harekete geçirilmesi  için mevcut eksiklerin bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Midyat’ımızda tekstil sektöründe , özellikle  hazır giyim atölyelerinin artıyor olmasını büyük bir  şans olarak değerlendiriyoruz”dedi.

 Tüm Mardin’de olduğu gibi Midyat’ta da otel yatak sayılarının az olmasından kaynaklı konaklamaların azlığından şikayet eden Dündar ,turizm yatırımlarının hızlı bir şekilde tekrar başlaması gerektiğini söyledi.

Dündar “ Midyat’ın ana gelirlerinden biri Turizmdir. Sanayi alanında tekstil konusunda güzel çalışmalar yapılıyor, Taş işçiliği konusunda Midyat özellikle son yıllarda popüler hale gelmiş durumunda. Yine gümüş işlemeciliği konusunda ilerlemesi hepimizin temennisidir. Midyatın Tarım ve hayvancılıkla birlikte seracılıkta da  ilerleme kaydetmesini diliyoruz. İnşaat sektörü alanında  modern kent olmanın koşullarının oluşması için gerekli çalışmaların ve alt yapının süratle inşasını umuyoruz. Midyat bağlantı yollarının iyileştirilmesi için geçen ay Elazığ da Ulaştırma ve Habercilik Bakanımız Sayın Lütfü Elvan’a bu konuyla ilgili hem rapor sunduk hem de sözlü olarak taleplerimizi dile getirdik . Midyat-Mardin yolu çalışmaları başlamış olup , Midyat-Nusaybin karayolu ile Midyat-Batman karayolunun double yol haline getirilmesi için Karayolları Genel müdürlüğüne raporumuzu sunduk”diye konuştu.

Midyat’ta bulunan mülteci kampını ziyaret ettiklerini dile getiren Dündar  Suriyeli misafirlere  özel ilgi gösterilmesi  için çaba sarf eden Kaymakam Bingöl’e teşekkür etti.

Soru-cevap şekilde devam eden toplantıda ,Kaymakam Oğuzhan Bingöl’e ve ev sahibi Aydın Barana  teşekkür plaketi takdim edildi.

Dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 23:16

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER