banner113

Batı’nın silahları Peşmerge’ye dağıtıldı

Batı ülkelerinin gönderdiği silahlar IŞİD’le savaşan Peşmerge Güçleri’ne dağıtıldı. Almanya’nın ardından İngiltere de Kürd askerlere 2.5 milyon dolarlık ağır silah ve mühimmat yardımı gönderme kararı aldı.

Batı’nın silahları Peşmerge’ye dağıtıldı
Batı’nın IŞİD’e karşı desteklediği Peşmerge Güçleri’ne, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Almanya ve Fransa’nın gönderdiği silahlar dağıtıldı.

Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir yazılı açıklamasında, silahları Peşmerge birliklerine ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik kuvvetlerine dağıttıklarını söyledi.

 'Gelen silahlar dağıtılmıyor' iddialarına da yanıt veren Seyyid Kadir, 'Silahların gerekli yerlere dağıtıldığını değerli halkımıza arz etmek istiyorum. Şuna emin olun ki gelen ve dağıtılan silahların listeleri, Peşmerge Bakanlığı’nda kayıtlıdır. Bize yardımda bulunan bütün dost devletlerin, her türlü araştırma ve bilgilenme taleplerine açığız. Kimsenin şüphe duymasını gerektirecek bir durum yok. İddialar tamamen asılsızdır' dedi. 

Peşmerge Güçleri’ne askeri eğitim için danışman heyeti gönderen İngiltere de Peşmerge’ye 2.5 milyon dolarlık ağır makinalı silah gönderme kararı aldı. 

Kararı açıklayan İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, İngiliz Parlamentosu’na sunduğu yazılı açıklamada,  Peşmerge Güçleri’nin IŞİD’e kıyasla ’çok daha az gelişmiş silahlarla mücadele ettiği’ni belirtirken, 'Onlara kendilerini savunmaları, vatandaşlarını korumaları ve IŞİD güçlerini geriletmeleri için yardım ediyoruz” ifadesini kullandı.
 
Silahların Çarşamba günü Kürdistan Bölgesi’ne ulaşmasının beklendiğini ifade eden Fallon, 'Bu ilk pakette ağır makinalı silahlar ve mühimmatlar bulunuyor' dedi.   (r.z)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 13:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER