banner113

Derik'te Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Anısına “Fotomaratonu Yarışması“düzenlenecektir

Derik ilçesinde 10 Kasım 2016 tarihinde Makamında uğradığı bombalı saldırıda şehit olan,Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Muhammet Fatih Safitürk anısına 11 -14 Ekim 2018 tarihleri arasında T.C. Derik Kaymakamlığı ve Derik Belediyesi tarafından düzenlenen "Fotomaraton Yarışması" gerçekleştirecektir.

Derik'te Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Anısına “Fotomaratonu Yarışması“düzenlenecektir
 Basına ve Kamuoyuna sunulan Duyuru ;

Yarışma Organizasyonu: Yarışmanın düzenlenmesi ve yürütülmesi T.C. Derik Kaymakamlığı ve Derik Belediyesi tarafından gerçekleşmektedir.

Yarışmanın Amacı: Şehit Kaymakamımız Muhammet Fatih SAFİTÜRK’ü anmak ve adını yaşatmaktır.

Yarışmanın Amacı: Şehit Kaymakamımız Muhammet Fatih SAFİTÜRK anısına düzenlenecektir.

Yarışmanın Konusu: “Kadrajınızdan Derik”dir. Derik Foto Maratonu aracılığı ile medeniyetler şehri olan Mardin-Derik ilçemizin tanıtılmasına katkı sağlanacak, ilçemizin kültürel, tarihi ve doğal zenginliğinin tanıtımı yapılacaktır. Buna ek olarak Derik’ te yaşayan insanların fotoğraf sanatına ilgi duyması, sanatsal faaliyetlere katılımın arttırılması ve fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunmak diğer hedeflerimiz arasındadır. Derik arşivine kazandırılacak olan seçilen fotoğraflar, arşivi zenginleştirecek ve bugünü yarına taşıyabilecektir.

Yarışma Bölümleri: Yarışma, Dijital (sayısal) Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğraf olmak üzere tek kategoridedir.        

Fotomaraton Yarışması'na katılmanın  ücretsiz olduğu belirten açıklamasıyla

Foto Maraton ve Yarışma Genel Şartları

1-Yarışmaya seçici kurul, yarışma sekretaryası aile onların birinci dereceden yakınları katılamazlar.18 yaşını dolduran T.C Vatandaşı tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açıktır.

2- Yarışmaya sadece “Foto Maraton” etkinliğin kayıt masasında bizzat kayıt olanlar katılabilir. Katılımcının kendi adına başkasını kayıt için göndermesi kesinlikle kabul edilmeyecektir.

3- Kayıt sırasında fotoğraf makinesinin tarih güncellemesi ve bellek kartının sıfırlaması fotoğrafçı tarafından yapılır ve bellek kartların seri numarası alınır. Kayıt sırasında katılımcının T.C. Nüfus Cüzdanının yanında bulunması gereklidir.

4- Yarışmaya sadece Foto Maraton sırasında, Mardin Derik sınırları içinde çekilen fotoğraflar teslim edilebilir. Foto Maraton’a kayıt yapılmadan önce çekilmiş fotoğraflar kesinlikle kabul edilmeyecek, 11 – 14 Ekim 2018 tarihleri arasında ve kayıt yapıldıktan sonra çekilen fotoğraflar kabul edilecektir.

5- Yarışma belge niteliği taşıyacağından, basit düzeltme ve iyileştirme işlemlerinin dışında renk, keskinlik, toz alma gibi basit işlemler, kontrast ayarları gibi kabul edilebilir oranda fotoğrafik müdahaleler kabul edilir.

6- Kayıt yaptıran yarışmacılar, yarışma şartnamesini kabul etmiş ve kurallara uymayı taahhüt etmiş sayılırlar. Şartnameye uymayan yarışmacılar yarışma dışı bırakılır.

7- Teslim sırasında bilgisayara aktarımda oluşabilecek teknik aksaklıklardan yarışma organizasyonu düzenleme kurulu sorumlu olmayacaktır.

8- Yarışmada ödül, sergileme ve satın alması yapılan alan fotoğraflar sahiplerinin isimleri belirtilmek kaydı ile Derik Belediyesi ve Derik Belediyesi tarafından afiş, broşür, katalog vb. basılı yayınlarda ve dijital ortamlarda tanıtım amaçlı kullanılabilecektir.

9- Katılımcı, yarışmaya teslim ettiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu, telif hakları ile ilgili tüm sorumluluğu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.

10- Ödül ve sergileme alanlar Derik Kaymakamlığı ve Derik Belediyesi Twitter, web sayfası ve sosyal paylaşım hesaplarında yayınlanacaktır. Ayrıca ödül alan eserler Derik Kaymakamlığı ve Derik Belediyesi tarafından yapılabilecek sergilerde sergilenecek ve basılacak kitaplarda yer alacaktır. Ödül kazananlar katılımcıların ödülleri ödül töreninde verilecektir.

11- Yarışmacılar, doğal bir ortamda yarıştıkları için her türlü doğal tehlikeye karşı gereken önlemleri bizzat kendileri almak zorundadır. Yarışma sırasında meydana gelebilecek olası her türlü kaza ve zarardan yarışmacılar bizzat kendileri sorumludur.

12- Yarışmacılar doğaya zarar vermeden çekim yapacaklardır. Doğaya zarar veren senaryo, kurgu vb unsurların saptanması halinde yarışmacı yarışma dışı bırakılır.

13- Foto Maraton ve yarışmaya katılım için gelecek olan fotoğrafçıların konaklamasını Derik Kaymakamlığı ve Derik Belediyesi sağlayacaktır. Katılımcıların diğer giderleri kendilerine aittir.

14- Fotoğrafçılar fotoğraflarını teslim ederken hem RAW hem JPG formatında teslim edecekleri için Foto Maraton başında fotoğraf makinalarını buna göre ayarlamaları kendi sorumluluklarındadır.

15- Katılımcılar Foto Maraton sırasında çekim yaptıkları bölgelerde çektikleri fotoğrafları, öz çekimleri (selfi) sonuçlar açıklanana kadar sosyal medya hesaplarından paylaşmayacaklardır. Paylaşmaları, jüriyi etkilemeye yönelik olarak değerlendirilip kural ihlali sayılacaktır.

Fotoğrafların İsimlendirilmesi ve Teslim Edilmesi

1- Fotoğrafların teslim şekli tektir: Fotoğraflar, taşınır bellekler (usbflash bellek, harici disk gibi) aracılığı ile, dijital olarak kayıt yaptırdıkları masaya teslim edilecektir. E-posta gibi farklı yöntemlerle fotoğraf kabulü yapılmayacaktır. Fotoğraf teslimi sırasında fotoğrafçı teslim formunu imzalayacaktır. Hem kayıt hem fotoğraf teslimi sırasında fotoğrafçının T.C. Nüfus cüzdanının yanında olması zorunludur.

2- Her katılımcı fotoğraflarını dijital ortamda kaydettiği bir klasörün içinde teslim edecektir. Klasör ismi olarak katılımcının kendi oluşturacağı 6 rakamdan oluşan rumuz kullanılacaktır. Örnek klasör adı: 123456.

3- Fotoğrafçı yarışmaya en fazla 5 Adet renkli ve/veya Siyah-Beyaz fotoğraf ile katılabilir.

4- Klasörün içinde fotoğrafçıya ait fotoğraflar rumuz ve sıra numarası verilerek kaydedilecektir. Örnek rumuzu 123456 olan katılımcının fotoğraflarına vereceği dosya adları: 123456-1, 123456-2, …, 123456-5 olacaktır.

5- Teslim edilecek olan fotoğraflar RAW  + JPG formatında teslim edilmelidir. RAW versiyonu olmayan JPG fotoğraflar kabul edilmeyecektir.

6- Teslim edilen fotoğraflara dosya adı verilirken (örneğin 12345-1 gibi) ilgili JPG ve RAW fotoğraflara aynı isim verilecektir.

7- Teslim edilecek JPG fotoğraflar; 300 dpi çözünürlükte, sRGB renk uzayında, kısa kenar en az 2.400 pixel uzunluğunda, en az 2 MB boyutunda, 12 sıkıştırma kalitesinde olmalıdır. RAW dosyalar için herhangi bir sınırlama yoktur. Exif bilgileri değiştirilmiş RAW fotoğraflarla başvuru yapan katılımcı kural ihlali yapmış sayılacaktır.

8- Drone çekimleri kabul edilecektir.

9- Manipüle fotoğraflar, HDR fotoğraflar, birden fazla fotoğrafın birleştirilmesi ile oluşturulan panoramik fotoğraflar ve cep telefonu ile çekilen fotoğraflar kabul edilmeyecektir.

10- Teslim edilen fotoğrafların üzerinde tarih, isim, logo, imza olmayacak, fotoğraflar kenar boşluksuz, paspartusuz olacaklardır. Kare kadraj kabul edilmeyecektir.

11- Katılımcıların gece yıldız pozlaması yapması ve birden fazla fotoğrafı birleştirerek “JPG” formatında nihai fotoğrafı sunması durumunda ilgili “JPG” dosyasını oluşturan tüm “RAW” fotoğraflar teslim edilmelidir.

12- Fotoğrafların kayıt masasına teslimi 14 Ekim 2018 saat 14:00’de kesinlikle sona erecektir.

      Konaklama ve Ulaşım

1-Derik Kaymakamlığı ve Derik Belediyesi tarafından sağlanacaktır, katılımcılar Derik halkı tarafından evlerinde misafir olarak ağırlanacaktır.

2-Ayrıca gezi yerlerine ulaşımı Derik Kaymakamlığı ve Derik Belediyesi sağlayacaktır geziler bireysel de olabilir.

Not:Derik karayolu ile Mardin ve Kızıltepe ilçesine 49 kmuzaklıkta Diyarbakır’a ise 92 km’ dir.Ayrıca Şanlıurfa’ya 130 Km’dir. Havayolunu kullanacak fotoğrafçılar her üç havaalanın da kullanabilir.

           Yarışma Takvimi:

Kayıt Başlangıcı Tarihi:11 Ekim 2018   Saat 09:00

Son Kayıt Tarihi: 

14 Ekim 2018 Saat 09:00

En Son Fotoğraf Teslimi Tarihi: 

14 Ekim 2018   Saat 12:00

Sonuçların Açıklanması:                 

14 Ekim 2018  Saat 17:00

Ödül Töreni:                                     14 Ekim 2018  Saat 18:00

Kayıt Yeri: Derik Öğretmenevi (Derik Kaymakamlığı Karşısı) Mardin/Derik

                        Ödüller:

Muhammed Fatih SAFİTÜRK Özel Ödülü: 5.000 TL

3 X EŞDEĞER BAŞARI ÖDÜLÜ:                        4.000TL

Derik Kaymakamlığı Özel Ödülü:1.500 TL

Derik Belediyesi Özel Ödülü:

1.500 TL

Derik Zeytini Özel Ödülü:        

1.000 TL

Sergileme Ödülü (20 Adet):                                400TL

Satın Alma (Kurumun İsteği Kadar):                   400TL

Not: Yarışmaya katılan her yarışmacıya “KATILIM BELGESİ” verilecektir.

    Yarışma Seçici Kurulu 

    (Alfabetik Sıraya Göre)

Burak ŞENBAK      EFIAP/b, GPU Hermes, Hon.SSS

Güler ERTAN         Prof.Dr. İstanbul Arel Üniversitesi GSF Öğretim Üyesi                                        Fotoğraf Sanatçısı

İbrahim ZAMAN    Fotoğraf Sanatçısı

Hakan KAFKAS  Derik Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili

Hasan AÇAN          Eğitmen – Fotoğraf Sanatçısı

Mustafa KILIÇ        AFIAP, GPU CR1, SSS/Y, Hon.MFsd - 

Fotoğraf Sanatçısı

Murat BAKMAZ    Eğitmen - Fotoğraf Sanatçısı

 (Seçici kurul en az 3 üye ile toplanır)

Proje Sorumlusu:      Mustafa KILIÇ 

Proje Koordinatörü: 

Murat BAKMAZ

Yarışma Koordinatörü & Sekretaryası İletişim:

Murat BAKMAZ

GSM: 0536 706 86 00

E-posta : [email protected]

Web :www.derik.gov.tr –  www.derik.bel.tr

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2018, 22:10

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER