banner113

Derik’te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hazırlık Startı Verildi.

Mardin’in Derik ilçesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün startı, Kongreya Jınén Azad(KJA) öncülüğünde ilçe’ye bağlı Alanlı(Eynterî) ve Çataltepe(Erbete) köylerinde onlarca kadının katılımıyla düzenlenen toplantısı ile verildi.

 Derik’te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hazırlık Startı Verildi.
Derik ilçesi’nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenecek olan etkinliklerin startı ilçeye bağlı Alanlı(Eynterî) ve Çataltepe(Erbete) köylerinde yapılan toplantılarla verildi. Kongraye Jınén Azad (KJA) öncülüğünde yapılan ve onlarca kadının katılımıyla yapılan toplantı, demokrasi ve özgürlük mücadelesi ile erkek şiddeti sonucu yaşamını yitiren kadınlar için yapılan saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Derik Belediyesi Peljîn Kadın Merkezi Koordinatörü Gülseren Yüzal ”Kadınların yaşamın tüm alanlarında güçlü örgütlenmeleri gerektiğini” belirterek,”Kongraye Jınén Azad(KJA)öncülüğünde, Komün ve meclisler şeklinde örgütleneceğiz. Kadınlar olarak yaşamış olduğumuz tüm sorunları oluşturacağımız bu Komün ve meclislerde çözüme kavuşturacağız” diyerek”6 Mart’ta Nusaybin’de başlayacak olan Dünya Kadın Yürüyüşüne, Derik ilçesi’nde  yaşayan tüm kadınların güçlü katılım sağlaması gerekir.Arîn Mîrkan’ın yoldaşları olarak, onun yolunda yürüdüğümüzü tüm dünya kadınlarına göstermeliyiz.” diyerek sözlerini tamamladı.
Barış Anneleri Meclisinden Emriye Ektiren yaptığı konuşmada “Kadınların ve toplumun özgürlülüğünün örgütlenmeyle mümkün olabileceğini” belirterek,”Örgütlenen Rojava ve Kobanêli kadınlar bunu kanıtladılar” dedi.
                        Toplantı, örgütlenmeyle ilgili yürütülen tartışma, görüş ve önerilerin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 14:50

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER