banner113

Derik Doğa Sporları İçin Keşfedilmeyi Bekliyor

Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü 22 üyesi yağmura rağmen Derik çevresindeki Dağlardan 1208 metre yükseklikteki Turcel Dağına tırmandı.

Derik Doğa Sporları İçin Keşfedilmeyi Bekliyor
2004 yılında Diyarbakır Merkezde Abdurrahim Ekin başkanlığında kurulan,kurulduğundan bu yana çok sayıda spor faaliyetleri gerçekleştiren Kulüb 475 lisanslı spor üyeleriyle çalışmalarını sürdürmektedir.          

    Mardin’in Derik ilçesi  güneyinde yer alan  1208 metre yüksekliğinde,aralarında derin vadiler bulunan Turcel Dağına Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü (DİDOSK) üyesi 22  kişi saat: 12:00 sularında yağmurun şiddetlendiği esnada tırmanış gerçekleştirerek, İlçe’yi yüksekten seyretti.

'Çözüm sürecinin' yarattığı huzur ve güven ortamında, uzun süreden beri gidilemeyen tarihi ve turistik bölgelere yürüyüş düzenleyen DİDOSK  üyesi sporcular, En son Hazro tercil mevkii yürüyüşlerinden sonra, dün de  Derik İlçesi'ndeki 1208 metre yüksekliğinde Turcel Dağlarına çıktı. DİDOSK Başkan vekili Ömür Öğüt, Şiddetli yağmur altında Zorlu bir yürüyüş yaptık.Yürüyüş sırasında yaşadığımız coğrafyanın güzel manzarasını da görme fırsatımız oldu.Mardin Derik’te bulunan  Turcel Dağı tırmanışı 22 sporcumuzun katılımı ile başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.Faaliyete  görev alan  yöneticilerimize ve Sporcularımıza teşekkür ediyorum." dedi.

DHA Diyarbakır Büro Muhabiri Mehmet Türk’ünde  aralarında bulunduğu ve Mahmut Zeytinoğlu öncülüğünde,birerli kolda başlayan yürüyüş, Turcel dağı kıyısındaki sarp kayalık bölgede ve derin vadilerde tırmanış  devam etti. Yaklaşık 3 saat süren Dağ tırmanış sonrası sporcular, Turcel Dağı  kıyısında yemek molası verdi. Bu kez de yaktıkları ateş üzerinde balık pişiren sporcular, Turcel Dağı yamacında ilçeyi yüksekten seyretti. 

Çoğu doktor, mühendis, avukat, öğretmen,Gazeteci ve hemşirelerden oluşan sporcular, “Yağan yağmurun altında  yürümenin çok zorlu olduğunu ancak, zevkli geçtiğini” söyledi. Sporcular, “Çözüm süreciyle birlikte uzun yıllardan beri gidemedikleri yerlere gitmenin mutluluğunu yaşadıklarını” belirterek, “Herkesin bu yerleri ve tarihi eserleri görmeye davet ediyoruz ve ilçe yetkililerinden de doğanın korunması için temizliğe önem vermelerini istiyoruz.”dediler.

Sporcular yürüyüşlerinin ardından ilçe merkezine gelerek halkın sevgi gösterileriyle karşılandı.

İlçe halkının bu tür sporcuların ilçelerine gelmelerine sevindiklerini,ilçenin tanıtılmasına katkı sağladığını belirten “ ve Derik’in ünlü “Tandır Ekmeğini Sporculara getiren Vedat Çalıştıran

”Bu tür  çalışmaların yapılmasından yanayız.Bizi çok mutlu ettiler” dedi.

Emrullah KARAKAŞ

   MARDİN TİME

  Derik Temsilciliği

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 10:54

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER