banner113

Papa Türkiye’de

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Türkiye'ye geldi.

Papa Türkiye’de
Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Türkiye’ye geldi.

Papa Franciscus, Esenboğa Havaalanı’nda askeri törenle karşılandı.

Papa ve beraberindeki heyeti taşıyan İtalya havayolları Alitalia’nın kendisine tahsis ettiği ve üzerinde Türkiye ve Vatikan bayrakları bulunan özel uçak ile Esenboğa Havaalanına geldi.

Papa Franciscus için havaalanında askeri kıta hazır bulundu. Papa’yı Ankara ziyareti boyunca kendisine eşlik edecek olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı.

Karşılamada, Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Antonio Lucibello, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Mehmet Paçacı, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, sanatçı Serra Yılmaz ve öteki yetkililer de bulundu.

Papa Franciscus, uçaktan inişte ilk olarak Bakan Çavuşoğlu ardından diğer karşılama heyetiyle tokalaştı. Papa kendisi için hazır bulunan askeri kıtayı da selamladı.

Bu sırada Papa ile aynı uçakta gelen basın mensuplarının da uçaktan inerek görüntü aldığı görüldü.

Papa Franciscus, Başkent’teki temaslarının tamamladıktan sonra 29 Kasım Cumartesi günü sabah saatlerinde İstanbul’a hareket edecek.

İstanbul’da Aya Sofya Müzesi ve Sultanahmet Camii’ni gezecek olan Papa Franciscus, Şişli’deki Saint Esprit (Kutsal Ruh) Katolik Kilisesi’ndeki ayine katılacak.

Papa, aynı gün Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret edecek ve Patrik Bartholomeos ile özel bir görüşme yapacak. Papa  Franciscus ve Patrik Bartholomeos, daha sonra Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi’nde dua edecek.

Papa Franciscus, ziyaretinin son günü 30 Kasım’da, tekar Fener Rum Patrikhanesi’ne gidecek ve Bartholomeos ile ortak bir deklarasyona imza atacak, birlikte öğle yemeği yiyecek.

İstanbul’daki temaslarının ardından Papa Franciscus, akşam saatlerinde Türkiye’den ayrılacak. (r.z)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2014, 14:34

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER