banner113

İHD Ve SES Tecavüz İddiasıyla Rapor Hazırladı

İHD Ve SES Tecavüz İddiasıyla Gündeme Gelen Kamp İçin Rapor Hazırladı

İHD Ve SES Tecavüz İddiasıyla Rapor Hazırladı
BM'e bağlı Mardin Midyat ilçesindeki sığınma kampında Suriyeli bir kadının tecavüze uğraması sonucu intihar ederek yaşamına son verdiği şeklinde iddia ve haberlerin yapılması üzerine İHD ve SES Mardin şubeleri yöneticilerinden oluşan bir heyet, olayı araştırmak üzere Midyat ilçesinde araştırmalarda bulundu. Heyet, kampta bir çocuğu ile beraber kalan 35 yaşındaki Epilepsi (Sara), hastası Sabiha Hudeyir 2 Eylül günü rahatsızlanması üzerine Sahra Hastanesi'ne oradan Midyat Devlet Hastanesi'ne getirilmiş, Hüdeyir'in yaşamını yitirdiğinin anlaşılması üzerine, belediye görevlileri tarafından Midyat ilçe mezarlığında gömüldüğü belirtildi.

Heyetin, Midyat Cumhuriyet Savcısı Mustafa Sever ile yaptığı görüşme ise şu şekilde yansıtıldı: "Hudeyir'in ölü muayenesinde herhangi bir tecavüz emaresine rastlanılmadı. Kesin ölüm nedenin tespiti için adli tıptan gelecek rapor üzerine belli olacak. 2 Eylül'e bağlayan gecede bir şoförün kadının çadırına girdiğinin tespit edildiği ancak çadırda bulunan tanığın ifadesinin alınmadığı, soruşturmanın titizlik ile yürütüldüğünü" beyan edildiği belirtildi.

Heyet açıklamasının devamında, Midyat ilçesindeki kampın dış güvenliği jandarma görevlileri, kampın iç güvenliği ise özel güvenlik tarafından sağlanılmadığını tespit edildiği belirtilen raporda, bilgi yetersizliğinden ve idari yetkililer tarafından bunun engellenilmiş olmasından dolayı yaşamını yitiren Hudeyir'in tecavüze uğrayıp uğramadığı hakkında kesin bir kanaate ulaşılamadığı ancak ölmesinden az bir süre önce kampla ilgisi olmayan bir insanın, sığınmacı kadının çadırına girmiş olması ve belli bir süre orada kalmış olmasının beraberinde çok ciddi kuşkuları ortaya koyduğunu kaydedildi.

Adli ve idari soruşturma istendi

Heyet raporunda, olaya ilişkin etkin bir soruşturmanın yürütülmemesi halinde kamuoyuna yansıyan iddiaların doğru olarak kabul edileceği, bu neden ile ilgileri hakkında adli ve idari soruşturma talebinde bulunacaklarını beyan etti. Heyet araştırmalarının başlamasına neden olan Hudeyir'in intiharı üzerine 3-4 gün sonra kadına tecavüz edildiği ve neticesinde intihar ettiği iddiası üzerine Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını aktardı. Raporda, intihar eden Hudeyir için Midyat Kaymakamlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşme talebine karşı söz konusu randevu taleplerine sadece Cumhuriyet Başsavcılığı olumlu cevap verirken, Midyat Kaymakamlığı konu hakkında bilgi verilemeyeceği gerekçesi ile AFAD yetkileri ise gerekçesiz talebi ret ettiğini belirtildi. - See more at: //www.bestanuce1.com/haber/129849/ihd-ve-ses-tecavuz-iddiasiyla-gundeme-gelen-kamp-icin-rapor-hazirladi#sthash.ArJwJos9.dpuf

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 13:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER