Erken Seçim Tarihi Açıklandı…

Son Dakika: Erken Seçim Tarihi Açıklandı…

Erken Seçim Tarihi Açıklandı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, merakla beklenen erken seçim tarihi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerinin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını söyledi.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün partisinin meclis grup toplantısında dile getirdiği erken seçim talebinin ardından bugün Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan  Bahçeli’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ederek konuyla ilgili bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi kabulünde milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınmasıyla ilgili teklifi değerlendirdiklerini belirterek, “Seçimlerin 24 Haziran 2018, Pazar günü yapılmasına karar verdik” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşmesinde cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin erkene alınmasıyla ilgili teklifi değerlendirme fırsatı bulduklarını ve çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, " Bizim tercihimiz hep milletimize verdiğimiz taahhüde uygun bir şekilde 2019 seçimine kadar dişimizi sıkmaktan yana olmuştur. Ancak gerek Suriye'de yürüttüğümüz sınır ötesi operasyonlar gerek Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler Türkiye'nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir. Seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır. Konuyu yetkili kurullarımızda enine boyuna müzakere ederek erken seçim teklifine olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık.” Şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazartesi günü yapılmasına karar verdiklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 23:00

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER