banner113

Azadi'den Mehabad Cumhuriyeti'nin 69. Kuruluş Yıldönümü Tebrik Mesajı

Kürdistan İslami Hareketi / Azadi Hareketi, Mehabad Kürd Cumhuriyeti’nin ilanında emeği geçen Pêşeva Qazi Muhammed ve dava arkadaşlarını rahmet anarak bir mesaj yayınladı.

Azadi'den Mehabad Cumhuriyeti'nin 69. Kuruluş Yıldönümü Tebrik Mesajı
Mehabad Kürd Cumhuriyeti'nin 69. Kuruluş Yıldönümünü Tebrik Mesajı
 
Bismillahirrahmanirrahim
 
"Amacımız nasihatti, yaptık.
Sizi Allah'a havale ettik, gidiyoruz."
 
Mehabad merkezli Kürdistan Cumhuriyeti'nin 69. kuruluş yıldönümünde Pêşeva Şehid Qazi Muhammed'in vasiyetinde Sadi Şirazi'den alıntıladığı sözüne istinaden ilan ettiği cumhuriyeti AZADÎ Hareketi olarak Bizler, nasihat olarak kabul ediyoruz ve Cenab-ı Allah'ın inayetiyle bu nasihatin sürdürücüsü olmak için elimizden geleni yapacağız.
 
"Kürdistan tüm Kürdlerin evidir. Her evde, ev sakinlerine bildikleri iş verilir. Artık ötekilerin kıskanma hakkı yoktur. Kürdistan da böylesi bir evdir. Eğer siz birisinin bu evde çalışabileceğini biliyorsanız, bırakın çalısın."
 
“Diğer halklar gibi baskı ve zulümden kurtulmak için mücadele etmekten geri durmayın. Dünya malı önemli değildir. Eğer vatanınız varsa, özgür ve serbestseniz, o zaman her şeyiniz var demektir, malınız, mülkünüz, devletiniz, ülkeniz, saygınlığınız da olacaktır.”
 
59 yıl önce çoğulcu anlayış, kolektif ruh, siyasal mücadele tasavvuru ve mücadele ahlaki bağlamında Kürdistan'ın tüm Kürdlerin evi olduğunu Bizde tasdik ediyoruz.
 
69. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle Mehabad Kürd Cumhuriyeti’nin ilanında emeği geçen tüm halkımızı Pêşeva Qazi Muhammed ve dava arkadaşlarının şahsında tebrik ediyor, o değerli ve kahraman Kürdistan evlatlarını rahmetle yâd ediyoruz.
 
Yüce Allah o insanlarımızın gayretlerini kabul etsin ve onları rahmetine mazhar eylesin.
 
Hak Adalet ve Hürriyet için Kürdistan İslami Hareketi/AZADÎ Hareketi

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 23:01

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER