ASOP Panoları Kesintileri Sona Erdirdi

Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panolarına (ASOP) saldırarak, tahrip edenlerin yakalanabilmesi için Cizre polisi adet alarma geçti.

ASOP Panoları Kesintileri Sona Erdirdi

Dicle Elektrik Dağıtım tarafından bölge genelinde kaçak elektriği önlemek ve enerji kalitesini artırarak kesintileri sona erdirmek için uygulamaya konulan Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panolarına (ASOP) saldırarak, tahrip edenlerin yakalanabilmesi için Cizre polisi adet alarma geçti.

 

 

Alınan bilgilere göre, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’a elektrik dağıtan Dicle Elektrik, ilkenin en fazla kayıt dışı tüketiminin yaşandığı bu bölgede aşırı tüketimden kaynaklanan arızaları sona erdirmek, bunu yaparken de kesintileri sonlandırmak için bölgeye özel panolar geliştirdi.

Elektrik iletim hatlarının yeraltına alınmasının ardından kurulan panolardan enerji verilen konutların sayaçları da burada toplanıyor. Bu sayede kaçak elektrik kullanımı önlenirken, artan enerji kalitesi ile birlikte kesintiler de sona eriyor.

 

En Kapsamlı Saldırı Cizre’de Yaşandı

 

Ancak, söz konusu sistemde ne harici hat çekerek, ne de sayaca müdahale ederek kaçak elektrik kullanamayacaklarını fark eden bazı kesimler, her biri 150 bin liraya mal olan bu panoları hedef almaya başladı. Bölgenin değişik yerlerinde panolara lokal düzeyde saldırılar yapılırken, en kapsamlı saldırı Şırnak’ın Cizre ilçesinde gerçekleştirildi. Yaklaşık 1 ay içerisinde ilçede kurulan 46 Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panosu kullanılamayacak biçimde tahrip edildi.

 

Karagüzel Şırnak Valisi İle Görüştü

 

Dicle Elektrik Dağıtım, şirkete olduğu kadar panoların kurulu olduğu mahallelerdeki halkı da mağdur eden bu saldırıların faillerinin bulunabilmesi için harekete geçti. Şirket avukatları cumhuriyet savcılığına başvurarak, suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ile görüşerek saldırganların bulunmasını istedi. Bu görüşmenin ardından güvenlik birimlerinin, pano saldırganlarını yakalayabilmek için harekete geçtiği öğrenildi. Yetkililer, bölgedeki güvenlik kamera görüntülerinin incelendiğini ve pano saldırganlarının mutlaka bulunarak hak ettikleri cezalara çarptırılacaklarını bildirildiler.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2018, 11:52

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER