banner113

Prof. Dr. Mithat Sancar Anadiliyle Seçmenlere Seslendi

HDP Mardin Milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar, Artuklu ilçesinde Arap halkının yoğunluklu olduğu Savurkapı Mahallesi'nde Arapça seçmenlere seslendi.

Prof. Dr. Mithat Sancar Anadiliyle Seçmenlere Seslendi

HDP Mardin Milletvekili ve aynı zamanda Mardin’den milletvekili adayı olan Prof. Dr. Mithat Sancar, seçime sayılı günler kala çalışma temposunu arttırdı. Farklı halkların, farklı inançların ve farklı kültürlerin yaşadığı Mardin’de halklarla bir araya gelen Sancar, akşam saatlerinde HDP Artuklu İlçe Örgütü’nün Arap halkıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Arap halkının yoğun olarak yaşadığı Artuklu ilçesine bağlı Savurkapı Mahallesi’nde Arap halkıyla buluşan Sancar, Babısor Parkı’nda toplanan Arap halkına anadilleriyle seslendi. Toplantıya HDP Mardin il ve Artuklu ilçe yöneticilerinin yanı sıra Demokrat Araplar Derneği temsilcileri de katıldı. Toplantıda konuşmasının tamamını Arapça yapan Sancar, 1 Kasım’da yapılacak olan seçimin önemine değindi. Sancar, 1 Kasım’ın demokrasi ile diktatörlük arasında bir seçim olacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

 

“Yalan ile dürüstlük arasında bir seçimdir. Talan ile hizmet arasında bir seçimdir. Kişisel menfaat ile halka hizmet arasında bir seçimdir. En önemlisi de, savaş ile barış arasında seçim yapacak olmamızdır. Halklar arasında, inançlar arasında ayırım yapmadan birlikte belirli hedeflere yürüme olayı bu kadar güçlü bir şekilde ilk defa gerçekleşti. Ve bu yürüyüşün sonunun ne olacağını bu devleti yönetenler, bu ülkenin kaymağını yiyenler anladılar. Bu yürüyüşün sonu birlikte iktidara yürümemizdi. Birlikte bu ülkeyi yönetmemizdi. Onun için önümüzü kesmek istediler. Onlar için bunu engellemenin en iyi yolu bu barış ortamını, bu huzur ortamını bozmaktı. Savaşı başlattılar. Savaşı onlar başlattılar arkadaşlar. Savaşı üstelik 7 Haziran’dan sonra değil, 7 Haziran seçimlerinden önce başlattılar. Cumhurbaşkanı’nın ‘ben Dolmabahçe mutabakatını tanımıyorum’ dediği gün bu savaşı başlattılar. ‘Kürt sorunu yoktur’ dediği gün bu savaşı başlattılar.”

 

Arap halkı toplantısında, HDP Artuklu İlçe Eş Başkanı Nezir Akaalp da, konuşmasını Arapça yaptı. Konuşmaların ardından halk toplantısı büyük bir alkışla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 11:35

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER