Nusaybin’de Sokağa Çıkma Yasağı Kısmen Kaldırıldı

Nusaybin uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılacağı açıklandı.

Nusaybin’de Sokağa Çıkma Yasağı Kısmen Kaldırıldı

Yapılan yazılı açıklamada: “İlimiz Nusaybin İlçesinde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilebilmesi için 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince 14 Mart 2016 saat 00.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Yeni Turan Mahallesi, Yeşil Kent Mahallesi, Mor Yakup Mahallesi, 8 Mart Mahallesi, Gırnavas Mahallesi, Devrim Mahallesi, Selahaddin Eyyubi Mahallesi, Çatalözü Mahallesi, İpekyolu Mahallesi ve Barış mahallesinde ise ilan edilen sokağa çıkma yasağı 25 Temmuz 2016 Pazartesi günü saat 14.00 itibariyle kaldırılmıştır. Ancak bu mahallelerde 30 gün süreyle akşam 21.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı devam edecektir. İlgili kanun hükümlerince; Abdulkadir Paşa Mahallesi, Fırat Mahallesi, Dicle Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Zeynel Abidin Mahallesi ve Kışla Mahallesi´nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ikinci bir emre kadar devam edecektir. Vatandaşlarımızdan yasak olan mahallelere can güvenlikleri açısından girilmemesi ve bu konuda hassasiyet gösterilmesi önemle rica olunur"ifadelerine yer verildi.

Ayrıca vatandaşlarımız, Nusaybin İlçemizde terör örgütünün verdiği hasar ve zararların tespiti için Nusaybin Kaymakamlığına, ikamet ettikleri ilçe kaymakamlıklarına ve Mardin Valiliği´ne başvuru yapabileceklerdir. Vatandaşlarımıza,  can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağından dolayı gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ederiz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016, 14:59

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER