banner113

NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANI AYŞE GÖKKAN 7. KARABURUN BİLİM KONGRESİ’NE KATILDI

İzmir’in Karaburun İlçesi`nde 5-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 7. Karaburun Bilim Kongresi yapıldı.

NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANI AYŞE GÖKKAN 7. KARABURUN BİLİM KONGRESİ’NE KATILDI

Her yıl ayrı bir konunun irdelendiği kongrenin bu yıl ki teması, “Kapitalizmin Kıskacında Doğa, Toplum, Teknoloji” oldu.
 
Karaburun İlçesi’nde bu yıl 7.si düzenlenen ‘Karaburun Bilim Kongresi’in ikinci gününde Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ‘İktidar, Teknoloji, Cinsiyet` temasıyla kongreye katılımcı olarak katıldı. Her yıl başka bir konu başlığıyla yapılan Kongre’nin bu yıl ki ana teması ‘Kapitalizmin Kıskancında Doğa, Toplum ve Teknoloji’ olarak belirlendi.
 
Mordoğan Belediye Salonu`nda yapılan kongrenin sabahki oturumunda, ‘Sokağın Bilgisi; Doğa İçin Mücadele’ başlığıyla yapıldı. Belediye Başkanımız Ayşe Gökkan ‘Sokağın Bilgisi; Doğa İçin Mücadele’ başlığıyla yapılan oturumda ‘İktidar, Teknoloji, Cinsiyet` temalısıyla kongrede yer aldı.
 
Kongrede, İktidar Basamakları; Kadınlar, çocuklar, bitkiler, canlılar, hayvanlar üzerinden geliştiğini, bu basamaklar üzerinden halkları sardığını dile getiren Gökkan; ` Bu talan sistemi kapitalizm adıyla hırsa dönüştürülüp düşmanlık politikalarını geliştirdi. Artı değer ve teknolojiyi yarattı. Barınma ihtiyacı olan evlerden dev gökdelenlere, beslenme ihtiyacından hormonlu seri üretim tarımına, öz savunma ihtiyacından kimyasal silahlara, havadan halkları bombalama sanayisine dönüştü`` diye belirtti.
 

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2012, 23:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER