Vali Yaman 15 Temmuz'un 3. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Mardin Valisi Mustafa Yaman 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Yaman 15 Temmuz'un 3. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.
 Vali Yaman'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle yayınladığı mesajda şunları söyledi; 15 Temmuz 2016’da ülkemiz, milletimize ve demokrasimize alçakça kast eden hain darbe girişimine maruz kalmıştır.

Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen karanlık bir yapı ve onu teşvik eden işbirlikçileri, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Güvenlik Kuvvetlerimizi, stratejik kurumlarımızı hedef alarak devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalışmışlardır.
Milletimizin, tarihi boyunca hiçbir zorbaya teslim etmediği iradesini esir almayı ve insanımızı kendi şer emellerine boyun eğdirmeyi planlayan bu zalimler, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla korkusuzca meydanlara çıkan vatandaşlarımıza silah doğrultarak acımasızca saldırmışlardır. Kendi menfaatleri için başkalarının maşası olmayı marifet bilen FETÖ terör örgütü ve onun işbirlikçileri karşılarına ölüme meydan okuyan bir milletin çıkacağını hesaplamamışlardır.
Bu hain saldırı karşısında kendilerini tanklara, uçaklara, helikopterlere ve ateş kusan silahlara siper eden, iradesini zorbalara teslim etmeyen Aziz Milletimiz tarihin sayfalarına altın harflerle kazınacak bir Demokrasi Destanı yazmıştır. Bu destanı şanlı tarihimizin sayfalarına ekleyenleri unutmayacağız, unutturmayacağız.

Bu vesileyle, Başta 15 Temmuz’da şehit olan kardeşlerimiz olmak üzere tüm Şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, kendilerine acil şifalar diliyorum. Milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkmak için meydanları dolduran Aziz Milletimizi ve Mardin’li vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2019, 12:59

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER