banner113

TGK 7'nci Başkanlar Kurulu Toplantısı Mardin'de Yapıldıı

Cemiyet Başkanları Mardin'de buluştu

TGK 7'nci Başkanlar Kurulu Toplantısı Mardin'de Yapıldıı

Türkiye’nin basın alanında en üst çatı meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Konseyi’ne üye cemiyet ve dernek başkanlarının katıldığı 7. Başkanlar Buluşması, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile Mardin Gazeteciler Derneğinin ev sahipliğinde Mardin'de bir araya geldi.

 

Grand Yay Otelinin toplantı salonunda gerçekleştirilen buluşmaya Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu(İGF) Genel Başkanı Adem Alemdar, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Turgut Özdemir, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Güney Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Talat Akay, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yetişen, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Basın İlan Kurumu Genel Kurul Delegesi Şevket Erzen, Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı, Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Turpçu,Muğla, Çanakkale, Nevşehir, Ankara, Hatay, Batman, Siirt, Ağrı başta olmak üzere 70'e yakın gazeteci katıldı.


Divan Kuruluna Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü ve Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik'in seçilmesi ile başlayan 7. Başkanlar Kurulu toplantısı, açılış konuşmaları ile devam etti.


Toplantını açılış konuşmasını yapan Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü bölgede devam eden olayların yanısıra burada görev yapan gazetecilerin karşılaştığı sıkıntı ve sorunlara değindi. Türkiye’nin kritik ve zor bir süreçten geçtiğine işaret eden Üründü, yerel gazetelerin bölgede büyük ekonomik zorluklarla yayıncılık yaptıklarını vurguladı.


Toplantının açılışında bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise şunları söyledi:
"Ülke olarak çok hassas, zorlu bir dönemden geçiyoruz. Birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize yönelik terör saldırıları devam ederken, gazeteci meslektaşlarımız zorlu şartlarda görev yapmaya çalışıyor. Halkın doğru ve tarafsız haber alması amacıyla fedakârca çalışan meslektaşlarımızın bölgede zor şartla altında görev yaptığını biliyoruz. Unutulmamalıdır ki; Basın özgürlüğü, sadece basın kuruluşlarının ya da gazetecilerin özgürlüğü demek değildir. Basın özgürlüğü, halkın haber alma özgürlüğüdür ve demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Halkın haber alma özgürlüğü adına görev yapan meslektaşlarımız zpr şartla altında görev yapıyor. Meslektaşlarımızın can güvenliğini sağlayıcı önlemlerin zaman geçirilmeksizin alınmasını bekliyoruz. Bölücü terör örgütünün saldırısında şehit düşenlerin derin acısını yüreğimizi yakıyor, “Birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize ve demokratik yaşama yönelik terör saldırılarını kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Diliyorum bu zor günleri dayanışma içinde atlatacak ve güzel günlere ulaşacağız. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak üye, cemiyet başkanlarımıza geleceğe ümitle yürüyeceğimize inanıyorum.”
Toplantıda ayrıca Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik, Nusaybin'de zor şartlar altında görev yapan Arif Altunkaynak olmak üzere çok sayıda gazateci cemiyet başkanı görüşlerini ifade etti.

 


Toplantı sonunda 8. Başkanlar Kurulu Buluşmasının Ağrı'da düzenlemesine karar verilirken, Muğla ve Mardin'deki Gazeteciler cemiyetleri de kendi aralarında kardeş cemiyet olmaları yönünde bir karar aldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 19:46

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER