banner113

MTDF'den Yeni Vekillere Çağrı

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF. 1 Kasımda seçilen Mardin Milletvekillerine çağrıda bulundu.

                     MTDF'den Yeni Vekillere Çağrı

56.STK.Bileşeni bulunan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF.Yönetimi 1 Kasım seçimlerinde Mardin'den seçilen HDP. ve AK.Parti milletvekillerine yaptıkları çağrıda halkın  beklenti ve taleplerini içeren  basın açıklamasını Federasyon Başkanı Mehmet Şerif Öter tarafından yazılı bir açıklama ile duyuruldu: "Zahmetli geçen seçim çalışmaların ardından Halkımızın iradesi neticesinde HDP'den dört, AK.Partiden iki olmak üzere Mardin ilimizi dört sene temsil etmek üzere altı Milletvekili TBMM.gönderildi.

Meclise gönderilen sayın Vekillerimizden halkımızın öncelikli ve acil talepleri  şunlardır.

1-Şiddet sonucu buzdolabı rafına kaldırılan çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmesi ve sonuca oluşması için azami gayret ve destek olunması.  güvenlik kaygısıyla Bozulan ekonomi,durma noktasına gelmiş  turizm,nakliye,yatırıma yönelik Banka kredilerin verilmemesi,Gap projesinin hızlandırılması,Tarımsal sulama olmadığı halde kırsal alanda uygulanan elektrik kesintileri gibi konular.

2-Hayati önemde olan bir diğer konu Memleketimizin geleceği olan eğitim kurumların içinde bulunduğu sıkıntıların bazıları şunlardır.Yetersiz derslik,eğitimci ve düşük olan eğitim kalitesi.

3-Neredeyse Mardin genelinde hizmet veren Devlet hastanelerin çoğu yetersiz Doktor, cihaz ve kötü idarecilik nedeniyle hastalara şifadan ziyade eza ve cefa verdirmek suretiyle zor durumda olan çaresiz  insanlarımız Özel hastanelere mahkum edilmektedir.Bu duruma acil çözüm.!

4-Mardin ve İlçelerinde Çevre yollarının olmaması.

5-Mardin Büyükşehir ve diğer İlçe Belediyelerin alt yapı,üst yapı sorunları ve  sosyal yaşam alanların yetersizliği.

Öter devam eden açıklamasında "Federasyon olarak tespit ettiğimiz ve halkımızdan bize intikal eden bazı öncelikli ve acil sorunları basın yoluyla buradan sayın Milletvekillerimize iletiyoruz.Eminim seçim çalışmaları döneminde halkımız bu sorunları ve daha fazlasını sayın Vekillere iletmiştir. Demokratik sistemin temel kurumları olan örgütlü toplum temsilcileri STK'lar olarak,Hizmet etmek amacıyla halkımızdan vekalet alan Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve idarecilerimiz  halka hizmet ettikleri sürece bizlerde onlara saygı ve sevgiyle destek olacağız.Toplumsal görevlerini yerine getirmeyen Milletvekilleri,Belediye Başkanları ve kurum idarecileri Hangi siyasi partiden olursa olsun,Arkalarında hangi güç olursa olsun.Federasyon olarak Halkımızdan aldığımız örgütlü destekle Demokratik tepkimizi ortaya koyacağımızı Mardin'e  ve Mardinliye karşı yapılacak her türlü yanlışa ve haksızlığa karşı bu güne kadar dik durduğumuz gibi bundan sonrada dik durmayı görev addediyoruz."Dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2015, 10:24

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER