banner113

MTDF Başkanı Öter Turizmcilerin Tepkisine Destek Verdi

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter Seyyid Kutub sempozyumunu İstanbul’da yapan Artuklu Üniversitesine tepki gösteren Turizmcilere destek verdi.

                MTDF Başkanı Öter Turizmcilerin Tepkisine Destek Verdi

MTDF Genel Başkanı Öter konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “ Mardin Turizm ve Otelciler Derneği MARTOD Mardin, turizmin ekonomik olarak zor günler geçirdiği bir dönemde Mardin Artuklu Üniversitesinin Seyyid Kutub Sempozyumunu İstanbul’da yapmasına tepki vererek, kınamıştı.

 

Mardin İlimizin ekonomik, Kültürel ve sosyal yönüne önemli katkısı olan Turizm sektörü yaşanan şiddet ve terör olayları neticesinde turizm sektörü neredeyse durma noktasına gelmiş ve tabiri caizse dibe vurmuştur. Maddi, manevi ve psikolojik olarak zor durumda olan Mardin’deki otelcilerimiz için birkaç müşterinin moral men önemli olduğu bu günlerde Artuklu üniversitemizin Uluslar arası Seyyid kutub sempozyumunu İstanbul’da yapması üzüntü vericidir.

İki gün süren Sempozyumla ilgili basında çıkan haberlere göre yoğun ilgi ve katılım gerçekleşmiş. Bu sempozyum Mardin’de yapılmış olsaydı turizmcilerimize moral, Mardin İlimizin güvenlik imajı konusunda da önemli bir mesaj verilmiş olurdu. Mardin ili tarihi yapıtlarıyla açık bir müzedir. İlimizin tanıtımına katkı sunacak bu tür etkinliklerin, Artuklu Üniversitesinin bulunduğu yerde yapması kadar doğal bir eylem olamaz. Kaldı ki sempozyumun yapıldığı İstanbul’daki salon Mardin Artuklu Üniversitemizin konferans salonundan büyük ve donanımlı değildir.

Mardin’i ve Mardinlileri sevmek güzel söz ve edebi konuşmalarla değildir.İcraatladır.”Dedi

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 08:52

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER