MTDF BAŞKANI ÖTER BAKAN ZİYA SELÇUK’A EĞİTİMDE BÖLGESEL EŞİTSİZLİK ÇAĞRISI

Mardin toplumsal dayanışma federasyonu (MTDF) Genel başkanı Mehmet Şerif Öter 2018-2019 eğitim yılı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a eğitimde bölgesel eşitsizliğe düzeltme çağrısı yaptı.

MTDF BAŞKANI ÖTER BAKAN ZİYA SELÇUK’A EĞİTİMDE BÖLGESEL EŞİTSİZLİK ÇAĞRISI

Kısa bir süre sonra başlanacak olan 2018-2019 eğitim yılı dolayısıyla milli eğitim bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a yaptığı çağrıda “  Sayın Bakanım göreve geldiğiniz günden bu yana  eğitim ile ilgili yapmış olduğunuz açıklamalarınız Ülkemizin geleceği adına bizleri çok umutlandırmıştır.

Türkiye genelinde ne yazık ki eğitim sancılı bir dönemden geçerken doğu ve batı arasında eğitim kurumlarımızın fiziki altyapı ve donanım yetersizliği batı illerimize göre ne yazık ki kıyaslanamayacak derecede uçurum vardır..  Batı illerimizdeki okul binalarından, masa, sandalye, akıllı tahta, ısınma, güvenlik ve çevre düzenlenmesine kadar birçok yüksek standartlara sahip iken; (özel okullar müstesna) Mardin ve birçok bölge illerimizin Devlet okullarında yer yer kırık, çürük masa, sandalye, kapı, pencere, tahta vs. standart dışı eşitsiz şartlarda ve ortamda fedakâr, cefakâr öğretmenlerimiz geleceğimiz olan çocukları eğitmeye çalışıyor. Taşımalı eğitimde yarayı daha fazla kanatıyor.

Ülkemizde eğitim, dünyanın gelişmiş ülkelerine göre sürekli gerilemektedir. Sürekli değişen eğitim sistemleri, öğrencilerin tüm yaşamlarını sınavlara adamaları, yetersiz fiziki ve teknik koşullar, bilimsel değerlerden uzaklaşma, yaratıcılıktan uzaklaşıp, ezbere ağırlık verilmesi, öğrencinin yaşayarak, yaparak öğrenmesinin önünün kapanması gibi birçok nedenler velilerin eğitim sistemine olan güvenini de derinden sarsmaktadır.

2018-2019 eğitim yılı geleceğimiz olan öğrencilerimiz ve Ülkemizin özlenen aydınlık yarınlarını kuracak bilgili nesillerin yetişmesine, ufuk kapılarının açılacağı bir yıl olması umut ve temennisiyle.  Başta öğretmenlerimiz ve eğitim camiamızın tüm bileşenlerine başarılar diliyorum. “Dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2018, 18:20

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER