banner113

Mezopotamya Tarım Fuarı açıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Mezopotamya Tarım Fuarı açıldı. Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen fuara bu yıl ki katılım da arttı. Onlarca firma fuarda stant açarak ürünlerini sergiledi

Mezopotamya Tarım Fuarı açıldı

Movapark AVM’nin park alanında açılan fuarda gıda üreticileri, makine üretici ve firmaları, tarım aletleri, tarım ilaç ve tohumlarının yanı sıra tarımsal alanda kullanılan ürünler yer aldı.

Fuarın açılışına Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş,  STK temsilcileri, Irak Kürdistan bölgesinde ziyaretçiler, çiftçiler, tarım ve gıda üreticisi firmalar katıldı.

Vali koçak, geçen yıl fuara 105 firma katılırken bu yıl ise 120 firmanın katıldığını söyledi.

Koçak: “ Bu tür organizasyonlar sektörlerin geldikleri noktaları aslında bize gösterir. Herhangi bir şehirde sınır ötesini aşan bir organizasyon yapılabiliyorsa orda sektör artık kendi ayakları üzerinde durabiliyor, kendi, sınırlarını aşabiliyor, hatta kendi ülke sınırları aşıyor diğer ülkelerle iş yapabilme kapasitesine ulaşmış demektir.” İfadelerini kullandı.

Fuar ile Mardin’in tanıtımına katkı sunulduğunu ifade eden Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulnasır Duyan, katılıma olan rağbetten dolayı yer sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Amaçlarının uluslararası bir fuar alanı oluşturmak olduğunu kaydeden Duyan, bunun için çalışma yapacaklarını kaydetti.

Bu yılki fuarın katılımcılarının başka illerden geldiğini kaydeden Duyan, ırak Kürdistan Bölgesinden de katılımcıların fuarda olduğunu söyledi.


Erkunt TRAKTÖR 2. tarım fuarına yeni modelleriyle göz doldurdu. Mardin yetkili satıcısı Nesim tarım yönetim kurulu başkanı Lokman Demirkaya fuarın ziyaretçi akınına uğradığını satışlarında çok iyi olduğunu söyeldi. Fuar süresince indirim yaptıklarını bütün müşterilerimizin bundan yararlanması için standımıza bekleriz. 3 yıl garanti verdiklerini müşteri memniyeti için gerekeni yaptıklarını söyledi. 10 yıldır  Erkunt Traktör sattıklarını pazarda 3. sırada yer aldıklarını hedeflerinin kısa zamanda2. sırada olmak istediklerini söyledi.

Makarna üzerine çalışan firmanın yetkilisi Faysal Çetin ise fuarda ürünlerini sergileme imkânı bulduklarını kaydetti. Bunun üretici ile firmaların buluşması açısından önemli olduğunu bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2015, 14:55

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
HiLAL ÖZEL
HiLAL ÖZEL - 8 yıl Önce

erkunt yeni serisi merakedi yoruz.

SIRADAKİ HABER