banner113

MARTOD’tan Vali Yaman’a Teşekkür Ziyareti

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Gürgör, 6 aydır alamadıkları ücretlerin tahsili konusunda yardımcı olan Mardin Valisi Mustafa Yaman’a teşekkür etti.

MARTOD’tan Vali Yaman’a Teşekkür Ziyareti

                     Dernek başkanı Özgür Gürgör konuyla ilgili yayınladığı basın açıklamasında şu ifadeler yer verdi;

                Bilindiği üzere 14 Mart 2016 tarihinde Nusaybin ilçesinde ortaya çıkan terör nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Bu yasaktan sonra ortaya çıkan vatandaşların barınma sorunu Valilik ile derneğimiz arasında anlaşma yapıldı. 13 Mart-1 Mayıs tarihleri arasında otellerimizde misafir ettiğimiz vatandaşlarımıza üç öğün yemek hizmeti vermek suretiyle konaklamalarını temin ettik. Bu anlaşmanın hedefi hem göç nedeniyle gelen vatandaşlarımızın barınma sorunun çözmek hem de sıkıntıda olan turizm sektörüne katkı sunmaktı. Ancak bu süre zarfında anlaşma gereği verilmesi gereken barınma ücretleri bir türlü tahsil edilemedi, bu nedenle zaten sıkıntıda olan turizm sektöründe olan işletmeler daha da mağdur oldu. 6 aydır sürdürdüğümüz hak arama mücadelesi nihayet sona erdi.

                Dernek olarak Mardin’e atanması nedeniyle hayırlı olsun ziyaretine gittiğimiz Sayın Valimiz Mustafa Yaman sorunun çözülmesi için yetkililere hemen talimat vererek, Turizm Sektörüne destek olmaları gerektiğini ifade etti.

                Sayın Valimizin gösterdiği bu duyarlılığa ve katkı sunan Vali Yardımcılarımıza üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2016, 12:43

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER