Mardin'de “Proje Tanıtım“ toplantısı

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), 2018 Yılı Mali Destek Programları kapsamında destek almaya hak kazanan projeleri, düzenlenen toplantıda tanıttı.

Mardin'de “Proje Tanıtım“ toplantısı

Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) 2018 Yılı Mali Destek Programları kapsamında 40 milyon lira bütçeli 39 projenin değerlendirme süreci tamamlandı. Bu kapsamda, Şırnak 13,  Mardin 12, Batman 7 ve Siirt de 7 projeden destek alma hakkı elde etti.

"Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi" ile "Kentsel Altyapının İyileştirilmesi" programları kapsamında Mardin'de destek almaya hak kazanarak uygulama aşamasına geçilecek olan 16,35 milyon lira desteğin sunulacağı 12 proje DİKA Toplantı Salonu'nda tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, projelerin bölge için önemli olduğuna işaret ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ise "Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı, bölgenin ticaret ve sanayi alanlarının altyapısının iyileştirilerek rekabetçiliğinin artırılması ve turizm potansiyelinin değerlendirilerek rekabet edebilir düzeye getirilmesini amaçlamaktadır. Kentsel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı ise Mardin'de Nusaybin, Derik ve Dargeçit ilçeleri ile Şırnak'ta merkez, Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde üst yapı ve ortak yaşam alanlarının geliştirilerek yaşanabilirlik düzeyinin artırılmasını amaçlamaktadır." dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2018, 20:13

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER