Mardin'de ilk hacı kafilesi uğurlandı.

Hac ibadetini ifa etmek için mukaddes topraklara gidecek olan hac kafilelerinin ilki, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Mardin'de ilk hacı kafilesi uğurlandı.
Hac ibadetini ifa etmek için mukaddes topraklara gidecek olan hac kafilelerinin ilki, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

 

Hac kafilesi dualarla uğurlandı Mardin’den kutsal topraklara 3 kafile halinde gidecek hacı adayları, İl Müftülüğünün düzenlediği törenin ardından dualarla uğurlandı. Duygulu anların yaşandığı uğurlama töreninde, hacı adayları ve yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2019 yılı hac organizasyonu kapsamında Mardin'den kutsal topraklara gidecek 171 hacı adayı için Mardin Müftülüğünce uğurlama töreni düzenlendi. Mardin Havaalanında düzenlenen törene Vali Mustafa Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Müftüsü İsmail Çiçek, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, İlçe Vaizi Kemal Kahraman, hacı adayları ve yakınları katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, İl Müftüsü İsmail Çieçk’in yaptığı duanın ardından kutsal topraklara uğurlanan hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları görüldü.

Vali Yaman, törende yaptığı konuşmada, hacı adaylarının duaları ile geçen yıl kendisine de kutsal topraklara gitmenin nasip olduğunu anımsattı. Bu yıl 650 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini, bu duygunun herkese nasip olmasını dilediğini belirten Yaman, “Bugün 171 kişilik ilk kafileyi yolcu ediyoruz. Dualarınızı bekliyoruz. Allah ülkemize huzur versin. Milletimizi de güç kuvvet versin. Dualarınız önemli, bütün mazlum ülkeler bizim gözlerimize bakıyor. Dualarınız inşallah kabul olacak. Orada hepimize dua edin." dedi.

İLKHA’ya konuşan hacı adayları, yıllardan beri kutsal topraklara gitmenin hayali içinde olduklarını ve oraya gittiklerinde İslam ümmeti için bolca dua edeceklerini ifade ettiler.

“Ülkemize ve tüm İslam âlemine dua edeceğiz”

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gideceklerini ve bunun tüm Müslümanlara nasip olması temennisinde bulunan Cesur Çağal, “9 yıldır bu anı bekliyordum, heyecanlıyım. İnşallah kutsal topraklara gittiğimde ülkemize ve tüm İslam âlemine dua edeceğiz.” dedi.

“Çok sevinçli ve çok heyecanlıyım” Hac farizasını yerine getireceği için çok sevinçli olduğunu dile getiren Gülşen Gülden, “Rabbim tüm ümmeti Muhammed’e nasip etsin inşallah. 11 yıldır adımızı yazdırıyorduk kısmet bu seneymiş. İki yıl önce umreye gittim şimdi de hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gideceğim çok heyecanlıyım.” diye konuştu.

“Yıllardır bu anı bekliyorduk”

Kutsal topraklarda tüm Müslümanlar dua edeceğini belirten İzzettin Elağdi, 10 yıldır kaydını yaptırdığını ve bu sene isminin çıktığını söyledi.

Arapça konuşan Hanife Elaldı, kutsal topraklara yolculuk etmenin heyecanını yaşadıklarını ifade etti. 11 sene sonra isminin çıktığını söyleyen Ahmet Barto, kutsal topraklara gidip hac farizasını yerine getireceğini ve sürekli vaktini ibadetle geçireceğini söyledi.

“Hac farizasını yerine getirmek susamış birinin suya kavuşması gibidir”

Hac farizasını yerine getirilmesinin anlatılamaz bir duygu olduğunu bizzat yaşanması gerektiğini vurgulayan Adem Tekin, “Hac farizasını yerine getirmek susamış birinin suya kavuşması gibidir. 11 yıldır bu anı bekliyordum. Çok güzel bir duygu, çok sevinçliyim ve çok heyecanlıyım. Allah herkese nasip etsin. İlk önce umremizi yapacağız. Arefe gününden bir gün önce Mina’ya çıkacağız ertesi gün Arafat dağına çıkacağız. Arafat dağında bayram gecesi bir müddet bekledikten sonra Müzdelife’ye oradan tekrar Mina’ya şeytan taşlamaya gideceğiz. Daha sonra kurbanlarımızı keseceğiz saçımız tıraş edeceğiz ve ihramdan çıkacağız. İnşallah bu şekilde hac farizamızı yerine getireceğiz.” dedi.

“12 yıldır bekliyordum”

12 yıldır hacca gitmeyi beklediğini ve bu sene isminin çıktığı için çok sevinçli olduğunu dile getiren Hamza Ortaç “Rabbim bu duyguyu herkese yaşatsın inşallah. İnşallah peygamber efendimizin ümmetine dua edeceğiz.” dedi.

“Hacdan döndükten sonra ölünceye kadar dürüst kalınması gerekir”

Sadece hac farizasını yerine getirmekle yetinilmemesi gerektiğini hacdan döndükten sonra da hacı olarak kalınması gerektiğine dikkat çeken, Mehmet İlan, “Hac’dan döndükten sonra hacı oldum her şey bitti günahlarım kalmadı değil, ölünceye kadar dürüst kalınması gerekir.” diye dikkat çekti.

Dua ile uğurlandılar

Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı da hacda yapacakları ve nelere dikkat edilecekleri hususunda hacı adaylarına tavsiyelerde bulundu. İl Müftüsü İsmail Çiçek'in okuduğu duaların ardından hacı adayları yakınları ile vedalaşarak kutsal topraklara uğurlandı.

(M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2019, 13:17

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER