Mardin’de Beslenme Dostu Okul Projesi Sertifika Töreni Yapıldı

Mardin genelinde Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise çağlarındaki öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında 55 okula Artuklu Halk Eğitim Merkezi’nde Beslenme Dostu Sertifikası Ödül Tören’i yapıldı.

Mardin’de Beslenme Dostu Okul Projesi Sertifika Töreni Yapıldı

Mardin  genelinde öğrenim gören Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise çağlarındaki öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülmekte olan “Beslenme Dostu Okullar Projesi” kapsamında sertifika almaya hak kazanan 55 okulumuza İlimiz Artuklu Halk Eğitim Merkezi’nde Beslenme Dostu Sertifikası Ödül Tören’i yapıldı.

  Törene; Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp MEŞE, Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa YAMAN, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup SARI, Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih KARA,  İl Sağlık Müdürü Dr. Saffet YAVUZ, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Okul Müdürlerimiz katıldı.

  Sağlık Bakan Yardımcısı MEŞE yaptığı konuşmada: ‘’Toplumsal varlığımız açısından, geleceğimiz olan, siz değerli çocuklarımızın sağlıklarının korunması, Bakanlığımız için özel bir önem taşımaktadır. Çocukluk çağında oluşan obezite çocuklarda gelişimi olumsuz etkilemekte, akademik başarıyı düşürmekte ve erişkin döneminde de devam eden sağlık sorunları yaratmaktadır.’’ İfadelerini kullandı.

  SARI, “Öğrencilerimiz, nüfusumuzun yaklaşık üçte birini oluşturuyor. Neredeyse ikiyüzelli bini bulan ve ülkemizin geleceği olacak bu büyük topluluğun sağlıklı kalabilmesi ve başarılı bir öğrenim dönemi geçirmesinde, dengeli ve düzenli beslenme çok önemli bir yere sahiptir. Okul bileşeni içerisinde yer alan paydaşların çocukları doğru beslenme alışkanlıklarına yönlendirmeleri ve okul çağındaki çocuklara yönelik gerekli tedbirlerin alınması bağlamında; 2016-2017 Eğitim- Öğretim yılında 6 olan Beslenme Dostu Sertifikası alan okullarımızın sayısı büyük bir özveri ve gayretle 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 55’e yükselmiştir. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hedefimiz azami oranda okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın ve farkındalığın artması için teşvik etmek ve farkındalık sağlamaktır” dedi. Akabinde ‘’Beslenme Dostu Okul Sertifikası’’ alan Okul Müdürlerine belgeleri takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2019, 20:22

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER