banner113

Mardin Sağduyu Çağrı Oluşumu:” Silahla, Ölümle Hiç Bir Sonuç Alınamaz.”

Mardin Sağduyuya Çağrı Oluşumu, yayınladığı ortak deklarasyonla, son dönemlerde artan şiddet olayların, ülkenin birlik, beraberlik, barış, kardeşlik ve huzur un bozulmasına müsaade edilmemesi gerekliliğini deklere ettiler.

 Mardin Sağduyu Çağrı Oluşumu:” Silahla, Ölümle Hiç Bir Sonuç Alınamaz.”

     Yapılan Ortak Çağrıda.

Geçen iki yıllık çözüm süreciyle Bölgemizde ve Ülkemizde  barış ve huzur ortamın oluşmasıyla anaların göz yaşı dinmişti.Yatırımlar hız kazanmıştı,işsizlik azalmıştı.                                                

 

7 Haziran seçimlerin ardından gerilen siyasi  ortam ve akabinde Suruç provokasyonu sonrası başlayan şiddet ve ölümler başta bölgemiz olmak üzere tüm ülkemiz yeniden ateş yerine döndü.  Acı ve göz yaşı yüreklerimizi dağladı.Şiddetin tekrar başlamasıyla Başta bölge İnsanları olarak en çok Kürdler can ve mal kaybı yaşıyor. Geçen 30 yıllık tecrübe hepimize gösterdi ki silahla,ölümle hiç bir sonuç alınamaz. Bölge insanları barış,huzur,kardeşlik istiyor.Bölgemizde yeniden başlayan şiddet ve ölümlerden büyük acı,üzüntü ve endişe duymaktayız. Mardin Sağduyuya çağrı oluşumu olarak PKK.Yetkililerine çağrıda bulunuyoruz.Yerleşim alanları olan İl,İlçe ve köylerde yapılan eylemler sonucu Ölen İnsanlar Kürd tür,Dükkanı kapattırılan,yakılan evine ekmek götüremeyen çocukları aç kalan kürd tür. Sokak Eylemlerinde  9,10 yaşlarında Bombalarla,mermilerle ölen çocuklar kürd tür. Hal böyleyken şehir merkezlerinde meydana gelen can ve mal kaybı nedeniyle Kürd halkının büyük çoğunluğu son zamanlarda siyasetçisiyle,sivil toplumu,aydınlar,kanaat önderleri ve duyarlı kesimler  PKK'nın başta şehir merkezleri olmak üzere her türlü silahlı eylemleri durdurma çağrıları yapıyor.Aynı çağrıları  Mardin Sağduyuya çağrı oluşumu olarak bizlerde destekliyor ve PKK'nın her türlü şiddet içerikli eylemlere son vermeye çağırıyor ve bekliyoruz.Şiddetin Durmasıyla çözüm sürecinin kaldığı yerden başlaması için ve bölgemizdeki barışın tesisi için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı Tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. YETER ARTIK  , ÊDİ  BES E  Analar ağlamasın,Kürd çocukları korkuyla değil güvenle sokaklarda,parklarda oynasın ve okuyup büyük adam olsunlar diyoruz.

 

Son dönemlerde artan şiddet,çatışma ortamı ve can kaybı olaylarına karşı aralarında Siyasetçi,sivil toplum kuruluşları,bazı oda başkanları,kanaat önderleri,muhtarlar,yazarlar,Din adamları,iş adamları,sanayici,üretici ve çiftçi temsilcilerinden oluşan.Mardin sağduyuya çağrı oluşumu Yukarıdaki ortak deklarasyonu yayınlayarak,birlik,beraberlik,kardeşlik,barış ve huzur ortamın bozulmasına sessiz kalmayacakları mesajı verdiler.

 

Barış ve kardeşlik adına çaba gösteren ve gösterecek  herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.

Mardin sağduyu çağrı oluşumu adına imza atan katılımcılar.

 

 

 

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu

MÜSİAD.Mardin Şubesi

Kızıltepe Ziraat odası

Kızıltepe Şoförler odası.

Kızıltepe Ticaret Borsası

Kızıltepe Sanayi Tic.Odası

Mardin Merkezli Uluslar arası araştırma Derneği USTAD.

Faraç Çobanoğlu (Sosyolog,Yazar)

Kızıltepe Toplumsal Gençlik Derneği.

Mehmet Sait Demirkaya (Siyasetçi,Çiftçi)

Vedat Timurağaoğlu  (Çiftçi)

Şeyhmus Duyan Çiftçi

Engin Gökçen (Taşıma koop.)

Kızıltepe Öncü Çiftçi Derneği

Kızıltepe Engelliler gücü Derneği

Mardin Turizm ve otelciler Derneği

Mardin Gazeteciler ve yazarlar cemiyeti.

Hatip Çelik (Çiftçi)

Kızıltepe Toplumsal Dayanışma Derneği

Nezir Güneş (Gazeteci Yazar)

Kızıltepe  Toplumsal gelişim derneği

Dönü Otyam (Sanat yönetmeni)

Uğur Aydın  (Ajans Yönetmeni)

Mahmut Timur (Belediye Meclis üyesi,Çiftçi)

Aslan Paşaoğlu (Otel işletmecisi)

Süleyman Çelik (Kanaat önderi)

İbrahim Kılınçaslan sanayici

Abdi Ertaş (Çiftçi,kanaat önderi)

Hasan Bayram (Muhtar,Çiftçi)

Mardin Trabzonspor taraftarlar derneği.

Mehmet Kalkan (Belediye Encümeni)

Kızıltepe Güçlü Toplum Derneği

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2015, 10:28

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER