banner113

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Hayrettin KARACA Anısına Fidan Dikimi Gerçekleştirildi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ve TEMA Vakfı Mardin İl Temsilciliği'nin katkılarıyla TEMA Vakfı kurucu onursal başkanı Hayrettin KARACA anısına Artuklu Güzel Sanatlar Lisesi bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Hayrettin KARACA Anısına Fidan Dikimi Gerçekleştirildi.
20 Ocak 2020 Pazar günü hayata veda eden TEMA Vakfı kurucu onursal başkanı ve hayatını doğaya adamış, Birleşmiş Milletler tarafından "Orman Kahramanı" olarak seçilmiş olan ve kamuoyunda "Toprak Dede" olarak bilinen Hayrettin KARACA anısına Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ve TEMA Vakfı Mardin İl Temsilciliği'nin katkılarıyla Artuklu Güzel Sanatlar Lisesi bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikimine Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Şehmus SÜMER, TEMA VAkfı Mardin İl Temsilcisi Kemal AKTÜRK ile temsilci yardımcısı Ömer BABAOĞLU'nun yanı sıra il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Fidan dikimi ile ilgili olarak TEMA Vakfı Mardin İl Temsilcisi Kemal AKTÜRK, "Bugün burada ömrünü doğayı korumaya ve insanları bu amaçla bilinçlendirme çalışmalarına adayan TEMA VAkfı kurucusu ve onursal başkanlığını yürüten Hayrettin KARACA, 20 Ocak 2020 Pazar günü yaşama veda etmiştir. Onun anısına fidan dikimi gerçekleştirmek için bir araya toplanmış bulunmaktayız. Bu etkinliğin gerçekleşmesi için çaba harcayan Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Şehmus SÜMER' e özellikle teşekkür ediyorum. Etkinliğe katılım sağlayan bütün milli eğitim müdür yardımcılarımıza, şube müdürlerimize, okul  yöneticilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Her birimizin doğayı ve toprağı korumak konusunda sorumluluklarımız var. Rahmetli Hayrettin KARACA'nın başlattığı doğayı koruma çalışmalarını gönüllüler olarak devam ettirmeye çalışacağız." dedi. 

Fidanların toprakla buluşturulmasının ardından yaşama veda eden Hayrettin KARACA için dualar edildi. Fidan dikim etkinliği toplu hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2020, 23:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER