banner113

"KÜRTLERİN ABC’Sİ Mİ? ELİFBA’SI MI?”

Mardin Merkezli Düşünce Kuruluşu USTAD tarafından Stratejik Tahlil Ve Çözüm Yöntemleri-2012 kapsamında "Kürtlerin ABC’si mi? ElifBa’sı (Alfabesi) mı?” konulu beyin fırtınası toplantısı gerçekleştirecektir

 Beyin Fırtınası: "Kürtlerin ABC’si mi? ElifBa’sı mı?”

USTAD Sosyal Medya ve Basın Masası Duyurusu:

Mardin Merkezli Düşünce Kuruluşu USTAD tarafından Stratejik Tahlil Ve Çözüm Yöntemleri-2012 kapsamında "Kürtlerin ABC’si mi? ElifBa’sı (Alfabesi) mı?” konulu beyin fırtınası toplantısı gerçekleştirecektir.

"Stratejik Tahlil ve Çözüm Yöntemleri-2012" kapsamında gelenekselleşen beyin fırtınalarına 19 Mayısta Mardin’de devam edileceği belirtildi.

USTAD; anadilde eğitim meselesinin yoğun bir şekilde konuşulduğu bu günlerde konuya farklı bir bakışla katkıda bulunmak istemektedir.

Bir milletin kimliğini ortaya koymasında ayırt edici en önemli özelliği, dili olup,  o dile dair en güzel örnekleri ise dilin kendine has alfabesiyle yansıtmak mümkündür.

Tüm darboğazlara rağmen geleneksel yapısını devam ettirmeyi başaran bölge insanının yeni anayasadan birtakım beklentilerinin olması doğaldır.

USTAD beyin fırtınasında devletlerce yaptırılan harf inkılabının yeniden dirilen bir halk için ne denli doğru olacağın konusu üzerinde durulacaktır.

Merkezi Mardin’de bulunan düşünce kuruluşu USTAD, belirli zaman periyotlarında, stratejik tahlil ve çözüm yöntemleri kapsamında ele aldığı konuları kamuoyu ile paylaşmaya devam etmektedir.

Kamuoyuna duyurulur.

Ahmet AKGÜL

            USTAD Başkanı

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2012, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER