banner113

Gençler ‘Başkanlık Sistemi’ Münazarasında Buluştu

AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları Başkanlığı “Başkanlık Sistemi Konulu Gençlik Münazarası düzenledi.

 Gençler ‘Başkanlık Sistemi’ Münazarasında Buluştu

AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları AR-GE Birim Başkanı Furkan Uçar’ın sunuculuk yaptığı programa, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK AR-GE Birim Başkan Yardımcısı Muhammed Kavak, Kızıltepe İlçe Başkanı Murat Durgan, AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Yomak, il ve gençlik kollarından oluşan çok sayıda partili katıldı.

  Hükümet ile muhalefet şeklinde adlandırılan iki grubun yarıştığı Başkanlık Sistemi konulu gençlik münazarasında bir konuşma yapan AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, “Gençlik Kolları AR-GE Birim Başkanlığının düzenlemiş olduğu Başkanlık Sistemi Konulu gençlik münazarasında, gençlerin başkanlık sistemi üzerine yapacakları programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi”.

İl Başkanı Dündar, “Hepinizin malumu başkanlık sistemi ile ilgili yoğun bir tartışmanın olduğu bir ortamdayız. Bu ortamda başkanlık sisteminin getirisinin ve götürüsünün ne olacağı ile ilgili bir sürü yorumlar yapılıyor. Yapılan bu tartışmaların dışında bizler AK Parti ailesi olarak başkanlık sisteminin bölgemize ve ülkemize büyük faydalar getireceğine inanıyoruz. Bu nedenle başkanlık sistemini gündemde tutmak ve kafalardaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu günkü programımız da bu çalışmaların daha samimi algılanması için çok önemli bir organizasyondur”.

 Başkanlık sistemi ile ilgili özellikle gençlerimizin daha çok bilgi ve fikir sahibi olması gerektiğini dile getiren Dündar, “ Geleceğimizin teminatı olan gençler ülkemizin faydasına olabilecek her alanı iyi takip etmeleri gerekir. Ülkemizi uluslararası kulvarda daha da ileriye götürebilecek olan tüm sistemleri ki en başında başkanlık sistemi geliyor, araştırıp birikimlerini her ortamda paylaşıma açmaktan çekinmemeleri gerekir. Bu alanda birilerin işin detayına bakmadan başkanlık sisteminin bu ülkeye neleri katacağının farkında olmadan, başkanlık sistemi ile yönetilen ülkelerin sistemlerine bakmadan ve o ülkelerin kalkınmasına yaptığı katkıları görmeden yaptıkları yorumlara bizler seyirci kalırsak daha çok olumsuzluklara göz yummuş oluruz. AK Parti başkanlık sistemini masaya yatırarak ülke kalkınmasını düşünmüştür. Ancak ne zaman ki başkanlık sistemi her gündeme geldiğinde, her tartışma ortamında masaya yatırıldığında muhalefet partileri bu konuyu tartıştırmadan sulandırmaya çalışıyor. Bu demokratik değildir, bu yapıcılık değildir, bu ülkemize kazanç sağlayabilecek bir yöntem değildir. Bu nedenle başkanlık sistemini her yönüyle tartışmamız ve konuşmamız gerekir”.

Dündar, "Yapılan son anketlere göre Türkiye halkının yüzde 60'ından fazlasının 'başkanlık' sistemini desteklediğini görüyoruz. 55 il, 163 ilçede 5 binden fazla kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan ankette 'Türk modeli’ başkanlığa destek yüzde 60'ların üzerinde çıktı. Görüldüğü gibi halkımız başkanlık sistemini yavaş yavaş anlayarak desteklerini büyük bir oranda artırmışlardır. Zaten 2001'de kurulan AK Parti hiçbir zaman ülkeye zarar verecek, halkımızın ve özellikle siz geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin geleceklerini sıkıntıya sokacak tüm olasılıkları ortadan kaldırmıştır, kaldırmaya devam ediyor. Siz gençlere düşen en büyük görev ülkemizi ve milletimizi kalkındıracak yeni projelere imza atmanızdır".Dedi.

AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Murat Durgan ve AK Parti Mardin AR-GE Birim Başkanı Lokman Günlüoğlu’nun jüriliğini yaptığı münazarayı hükümet tarafı kazandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 00:24

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER