DİKA İsveç’te Gurbetçi İş Dünyasıyla Buluştu

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Türkiye’den göç etmiş gurbetçi iş dünyası ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere İsveç’e çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

DİKA İsveç’te Gurbetçi İş Dünyasıyla Buluştu
 

Ziyaret kapsamında DİKA hem bölgenin yatırım ortamını tanıttı hem de ikili ilişkilerin güçlendirilmesini sağlayacak girişimlerde bulundu.

İsveç çalışma ziyaretinin amacı, bölgeden ve ülkemizden zamanında İsveç’e göç etmiş Süryani vatandaşları tekrar ülkeye ve bölgeye kazandırmak, ikili bağları güçlendirmek, bilgilendirmeler yapmak ve ülkeye sermaye girişine katkıda bulunmaktır. Bu amaçla Türk işadamlarının oluşturmuş olduğu kuruluşlar ziyaret edildi. İsveç’te birçok sektörde ekonomik yatırım güçleri yüksek seviyede olan, bir kısmı Mardin bölgesinde halen yerleşik olan, zamanında buradan göç etmiş Süryani vatandaşlarla İsveç’te görüşmeler gerçekleştirildi.

İş dünyasının bankacılık, motorlu taşıt ticareti, gıda sektörü, inşaat sektörü gibi ticaret potansiyeli yüksek alanlarda tecrübe kazanmış ve ekonomik güç elde etmiş yatırımcılara bilgilendirmeler yapılmış, istişarelerde bulunulmuş ve sunumlar yapılmıştır. Bölgeye yatırım yapmaları hususunda kendilerine bölgenin günümüzdeki olumlu havası aktarılmıştır. Büyük ilgi ile karşılanan Ajans, etkinlik süresi boyunca iş çevreleri ile sürekli bir arada olmuştur.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bölgemiz Devlet teşviklerinin en yüksek seviyede olduğu bölgedir, yatırıma her açıdan elverişli olan bölgemizde kurumumuz olarak en yüksek seviye danışmanlık ve yatırım takip hizmeti veriyoruz. Bunu hem ülkeye hem de uluslararası camiaya aktarma çabasıyla tanıtım ve iş birliği faaliyetlerinde bulunuyoruz. Bu maksatlarla Türkiye’den bölgeye zamanında gelmiş büyük bir kesim var ve onları tekrar ülkemize ve bölgemize yatırım yapmaya davet ediyoruz” dedi.

İsveç’teki gurbetçi iş dünyasındabüyük bir etki meydana getiren ziyarette farklı çevrelerle bir araya gelen Ajans heyeti, bölgede yatırım yapmanın avantajlarını veyatırım desteklerini anlatarak bölgemizin pozitif olanaklarını tanıttı. Türk ve Süryani iş çevreleriyle gerçekleştirilen görüşmelerde bölgeye geri dönüşe olumlu bakıldığı, bu sayede bölgede yeniyatırım girişimlerinin olabileceği belirtildi.

Hem Stockholm hem de Jönkoping şehirlerindeyapılan ziyaret ve istişarelerde yerel otoriteler, gerçekleştirilen bu ziyaretin devamıyla birlikte somut projelerin karşılıklı iş birliği içerisinde gerçekleştirilebileceğini dile getirdi. Ajans heyeti, Stockholm’de EUBA (Avrupa İş Kurumu), UEDT (Avrupa Türk Demokratlar Birliği), Jönkoping’de ise Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşmeler gerçekleştirdi.

İkili ilişkilerin giderek artması ve ülkeler arası diyaloğun üst seviyelere gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden taraflar,bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2018, 22:22

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER