banner113

Cemil AYDOĞAN Newroz'u Kutladı

2014 Nobel Barış Ödülü Adayı Cemil AYDOĞAN Newroz'u Kutladı

Cemil AYDOĞAN Newroz'u Kutladı

Cemil AYDOĞAN yaptığı açıklamada şunları kaydetti."Yaratılıştan günümüze kadar insanlık mücadelesi biçimsel değişiklerle günümüze kadar gelmiştir. Dünün klasik Emperyalist ve Sömürgeci sistemleri şekil değiştirerek bugünde modern sistemler halinde varlıklarını sürdürüyorlar.

M.Ö 612 de Asur İmparatorluğu ortadoğuda şidette dayalı Halkları acımasızca ezen bir egemenlik sürüyordu. o dönemlerde bir kaç sefer baş kaldıran Medler (yani kürt'lerin ataları) katliamla bastırıldılar. Med Kral kiyaksares (kava) Millattan Önce 612'de Medler ve Babilerin birleşik cephesiyle Asurun başkenti Ninova üzerine yürüdü.
Büyük ve zorlu bir savaştan sonra Ninova ele geçirildi. Ünlü tarihçi Harrise göre Ninova sana kim acır demişti ve Büyük tarihçi Herodota göre Asur bir daha toparlanmamak üzere devlet olma şartlarını kaybeti. Asur surlarına Barış ve kardeşlik bayrağının dalgalanması ile beraber bütün ortadoğu halklarını özgürlüğe kavuşturmuştur. İşte M.Ö .612 de yıkılan zalim bir sistemin yerine Barış ve Özgürlüğün Meşalesi Mezopotamya ve ortadoğuda yakılmasını bugünlere kadar getirmiştir.

Bizlerde Barış Savunucuları olarak haykırıyoruz. Diyoruz'ki tüm Dünyada herkesin kendi ana dilini Kültürünü, Tarihini Özgür bir şekilde taşıyarak eşit barış ve kardeşlikği amaç eden çağdaş ve özgürlük meşaleleri yaşatmak için. Sömürgeci zalim ve karanlık sistemleri Tarihin derinliklerine yerleştirebilmek için  tüm dünya haklarının barış ve kardeşlik mücadelesinde  Biji Newroz - Yaşasın Newrozu cesaret ve içtenlikle haykırarak Türkiye, Kürdistan ve orta doğu halklarının newrozunu kutluyorum en derin saygı ve sevgilrimi sunuyorum"dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 11:09

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER