banner113

Büyükşehir Belediyesi Kömür Ve Kalorifer Kazanlarını Denetledi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, kömür ve kalorifer kazanlarında denetim yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Kömür Ve Kalorifer Kazanlarını Denetledi

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hava ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla kent merkezinde bulunan bina, iş merkezleri ve sitelerde yakılan kömürün kalitesini, yakılmasına izin verilen kömürlerin kaloriferlerde yakılıp yakılmadığını kontrol etti.

Kalorifer kazan dairelerini de denetleyen ekipler, kazanların temizliğini, uygunluğunu, kazan görevlilerinin yetki ve ateşçi belgelerinin olup olmadığını da kontrol etti. Ekipler, ateşçi belgesi olmayan çalışanların Halk Eğitim Merkezlerine müracaat ederek belgelerini alma konusunda uyardı.

Denetimlerin devam edeceği belirtilirken, kömür kullanan apartman ve site yönetimlerinin de gerekli önlemleri almaları konusunda uyarılarak,  aksi takdirde cezai yaptırım ile karşı karşıya kalabilecekleri aktarıldı.

Ekipler, vatandaşlardan gelen şikayetlerin değerlendirildiğini belirterek, vatandaşların konuyla ilgili şikayetlerini, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne iletebileceklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2016, 09:10

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER