banner113

Akyol Akay ;Rojhat Özdel'in Katledilmesi Kınadı

Siirt’te düzenlenen yerel yönetimler Siirt Kadın bölge konferansına katılan delegasyon tarafından, Cumartesi günü Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi Esentepe Mahallesi'nde Rojhat Özdel'in polisler tarafından katledilmesi kınandı.

Akyol Akay ;Rojhat Özdel'in Katledilmesi Kınadı

Siirt’te düzenlenen yerel yönetimler Kadın bölge konferansına katılan Siirt ve Mardin il, ilçe belediyesi eş başkanları, belediye meclis üyeleri ile belediyelerde çalışan kadın personellerinden oluşan delegasyon tarafından Siirt belediyesi önünde düzenlenen basın açıklaması ile Cumartesi günü Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi Esentepe Mahallesi'nde Rojhat Özdel'in polisler tarafından katledilmesi kınandı.

Delegasyon adına Mardin Büyük Şehir Belediye Eş Başkanı Februniye Akyol Akay tarafından yapılan açıklamada, Geverde Rojhat Özdel’in polis kurşunu ile katledildiğini belirterek, “ biz bu gün Siirt’te bulunan yerel yönetimler kadın konferansı delegasyonu olarak,  bu saldırıyı ve katliamı esefle kınıyoruz. Bu katliam iç güvenlik yasa tasarısı adı altında tasarının henüz meclisten geçmeden uygulanmaya başlanmıştır. Daha iki gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız bizim polisimiz silah çekipte vatandaşımı öldürdü diye bir açıklamada bulunmuştu. Evet, en son Geverde polisiniz silah çekipte bir vatandaşı öldürdü. Geçmişte bir değil hatta onlarca ve yüzlerce vatandaşını öldürdü. Bir sene önce yine Geverde yapılan bir katliamın yine aynı şey gerçekleşti. Kürdistan halkları artık bu katliamları kabul etmiyor ve bundan sonrada etmeyecektir” dedi.

Açıklama kadınlar tarafından atılan “Şehit Namirin” sloganları ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 17:30

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER