banner113

Otogara Yerleştirilen Êzidîlere Ziyaret

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol, Mardin Otogarı’na yerleştirilen 300’e yakın Êzidîyi ziyaret etti.

Otogara Yerleştirilen Êzidîlere Ziyaret

İŞİD çetelerinin saldırıları sonucu Şengal’den göç ederek Mardin Otogarı’na yerleştirilen Êzidîlerin sayısı giderek artıyor. Daha önce 250’ye yakın Êzidînin bulunduğu otogara, bugün itibariyle sayı 300’e ulaştı. Êzidîlerin durumlarını yerinde görmek üzere otogara ziyaret gerçekleştiren HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol ve çok sayıda DBP’liler, otogara yerleştirilen Êzidîlerle görüştü. Otogarın peronlarında bulunan Êzidî yurttaşlarla tek tek ilgilenen Yıldırım ve Akyol, Êzidî yurttaşların yaşadıkları saldırıyı ve trajediyi dinledi. Yaşadıklarını anlatan Êzidî kadınlar, kimi kez duygulanarak göz yaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

 

Öte yandan, otogarda oluşturulan kominlerle Êzidî yurttaşlar ihtiyaçlarını  giderirken, yurttaşların oluşturulan kominlere destek verilmesi çağrısı yapılıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 14:36

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
MEMET ATAÇ
MEMET ATAÇ - 10 yıl Önce

çok yazik gerçektende çok yazik mardi̇n kaç yildir otogarini bekli̇yo otogar yapiliyo bi̇ti̇yo ama şehi̇rler arasi otobüs termi̇nali̇ yeri̇nde ülkeler arasi mülteci̇ konaklama yeri̇ oldu beledi̇yeni̇n durumu hi̇ç i̇yi̇ görünmüyo yoksa ezi̇di̇ vatandaşlari otogarda mi̇safi̇r edeceği̇ne gi̇der bi̇ apart ki̇ralar yerleşti̇ri̇rdi̇ ama beleş yer varken neye para ödesi̇n di̇mi̇ ama helal olsun ne di̇yeyi̇m sayin ahmet türkü ayakta alkişliyorum çok güzel ve mantikli bi̇ i̇şe i̇mza atti

SIRADAKİ HABER