banner113

ROŞNA’DAN LEHÇESİ ZAZACA, DİLİ EVRENSEL BİR ALBÜM!

2010 yılında yayınlanan “En İyi Kürtçe Şarkılar“ adlı karma albümde yer alan “Yena“ isimli şarkısıyla dinleyicilerin beğenisini kazanan Roşna, 2012 yılında Vira Kerdi (Unutulduk) albümüyle müzikseverlerle buluşuyor.

ROŞNA’DAN LEHÇESİ ZAZACA,  DİLİ EVRENSEL BİR ALBÜM!

 

Müziğe küçük yaşlarda başlayan, besteci ve söz yazarlığı kimliğinin yanı sıra, kendine özgü ses rengiyle dikkat çeken Roşna, Kürtçe müzikte yeni bir soluk olmaya hazırlanıyor. 10 şarkıdan oluşan Vira Kerdi albümünde, 8 şarkının söz ve müziği Roşna’ya, diğer iki şarkının söz ve müziği ise 2010 yılında yayınladığı albümüyle müzikseverlerden tam not alan Jan Arslan’a ait.

 

Tüm düzenlemeleri Ayhan Evci’nin yaptığı albüme,  saksafonda Brezilyalı müzisyen Leandro Saint-Hill, buzuki ve udda müzik dünyasının yakından tanıdığı Mehmet Erdem, davulda Sebastian Basti, perküsyonda Ata Güner ve Yogi Jockusch, bas gitarda Martin Drees, gitarlarda Chris Harms, Bernd Hilgert, Steven Pfeffer, kemanda Hüseyin Kemancı, klarnette Göksün Çavdar ve akordionda Özge Metin, klavyelerde Gerrit Heineman katkıda bulundular..

 

Akustik pop, caz tarzındaki albümün, şarkı sözlerinde ağırlıklı olarak; insana dair söylemler, ötekileşme, yalnızlık gibi temalar göze çarpıyor ve şiirsel bir üslup kullanılıyor. Kaybolmaya yüz tutmuş ve dünya mirası olarak koruma altına alınan Zazaca lehçesinin güzel ve mistik yanını şarkılarda bir bütünlük içinde duyulabiliyor.

 

Stüdyo kayıtları Hamburg ve İstanbul’da yapılan albümün yapımcılığını, Kürtçe sözlü müziğe yeni sesler, yeni türler kazandırmak için yola çıkan Pel Records üstleniyor ve bu özel albümün dağıtımı Sony Music tarafından yapılıyor...

 

Kontak

Ayhan Evci : [email protected]

Gsm: 0049 1775301278

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2012, 00:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
mert kaya
mert kaya - 9 yıl Önce

zazaca bir dilidr. leçe değil

SIRADAKİ HABER