Kızıltepe’de PKK operasyonu: 8 gözaltı

Mardin'de düzenlenen operasyonda, PKK'ye katılmak isteyen bir kadın ile buna aracılık ettikleri iddia edilen 8 şüpheli gözaltına alındı.

Kızıltepe’de PKK operasyonu: 8 gözaltı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK operasyonu düzenlendi. Operasyonda, PKK/KCK, PYD/YPG'ye katılmak isteyen bir kadın ile buna aracılık ettikleri iddia edilen 8 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Suriye'deki PKK/ YPG'ye katılmak isteyen bir kadının Antalya'dan Mardin'e geldiği bilgisi üzerine harekete geçen polis, S.E’yi örgüte götürmekle görevlendirilen iş birlikçi H.A ve Y. E ile sınırdan örgüte aktarımını sağlayacak 7 kişi teknik ve fiziki takibe alındı.

Kızıltepe Otogarı'na yolcu otobüsüyle geldiği tespit edilen S.E, bir bankın yanında Y.E. ile görüştü. Y.E ile bir otobüs firmasına ait yazıhaneye girerek bir süre işlem yaptıktan sonra tekrar bir banka oturan S.E. daha sonra kendisini sınırdan geçirip terör örgütüne götüreceği değerlendirilen H.A. ile görüştü.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonla, kovalama sonucu kaçmaya çalışan S.E ve H.A gözaltına alındı. İş birlikçi Y.E ve onlara yardım ve yataklık yapan M.H, A.A, E.S, O. A, S.M. ve D.B. de yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerden D.B, Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2019, 15:52

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER