Kızıltepe Stk’lar Mustazaf-Der ‘İn Kapatılasını Kınadı

Kızıltepe Stk’lar Mustazaf-Der ‘İn Kapatılasını Kınadı Kızıltepede faaliyette bulunan EĞİTİMBİRSEN,İRFAN-DER,İHL-DER Ortaklaşa düzenledikleri kitlesel basın açıklaması ile MUSTAZAF-DER’in hukuksuz bir şekilde kapatılmasını protesto ettiler.

Kızıltepe Stk’lar Mustazaf-Der ‘İn Kapatılasını Kınadı

MARDİN-Kızıltepe: Kadın,Erkek,Yaşlı Ve Çocukların Yoğun Katılımlı Basın açıklaması Araştırmacı Yazar Molla Mahmut KILINÇ’ın Yaptığı Kürtçe Selamlama konuşması ile başladı.İrfan-der Başkanı şehmus AKMAN’ın mustazaf-der’in kapatılamsı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak “Merkezi Diyarbakır da bulunan hiç bir destek ve katkılarını toplumdan esirgemeyen, İslami tüm etkinliklerinde gördüğümüz, Mustazaflar İle Dayanışma Derneği,hakkında açılan kapatma davasının Yargıtay’ca onanması üzerine, burada toplanmış bulunmaktayız.

Yeni anayasa ile özgürlüklerden söz edildiği bir dönemde; şiddete hiç bulaşmayan Mustazaflar İle Dayanışma Derneği, derin güçler tarafından defalarca dernekleri kundaklanmış, taşlanmış,yakılmış,yönetici ve üyeleri iftiraya uğramış, tehdit edilmiş, takibe alınmış ve her türlü baskıya maruz bırakılmıştır.

Buna rağmen hiçbir zaman şiddete başvurmamış ve sağduyusunu kaybetmemiştir.  Derin güçlerin oyununa gelmeyen, tüm şubeleri ile halkın gönlünde taht kuran Mustazaflar İle Dayanışma Derneğinin kapatılması, derin güçlerin hala işbaşında olduğunun bir kanıtıdır.

Kapatma gerekçelerinin anlamsız ve hukuksuz olduğunu halkımızla paylaşmak istiyoruz.
-.Kutlu Doğum Haftası Düzenlemek.
-.Hz. Hüseyin ve Kerbelayı anmak.
-.Tessettürü savunmak.
-.Filistin`e Destek Eylemi Organize Edip Katılmak.
- Kurban bayramında kurban etini fakirlere dağıtmak.

İşte nedenler bunlardır.” Dedi. Ardından AKMAN”İnsani ve İslami olarak hepimizin yapması gereken bunlar değil midir?

 Türkiye, tarihinde böylesine yoğun hayır faaliyetleri içerisinde bulunan ve geniş halk kitlelerine sahip bir sivil toplum kuruluşuna şahit olmamıştır.

 Tüm halkın gündemine ahlaki ve insani değerleri yerleştirme etkisine sahip böylesi bir Sivil Toplum Kuruluşu’nun kapatılma kararı kime ne fayda sağlayacaktır. Doğrusu bir anlam veremiyoruz.

Hukuk devletinde olması gereken ise ; devletin anayasal kurum ve kuruluşları ile toplumsal barışın sağlanabilmesi için, farklı düşüncelerdeki tüm legal yapıların faaliyetlerini koruma altına almaktır” beyanında  bulundu.

 AKMAN “Şimdi,değerli müslüman halkımıza tekrar soruyoruz?
-İnsanlarımızın dünya ve ahiret mutluluğunu elde etmek için gerekli çabaları sarf etmeleri suç mudur?

-Mukaddes kitabımız Kuran-ı kerim’e ve Hz. Muhammed(s.a.v)’e yapılan hakaretleri kınamak suç mudur?

-Yüce kitabımız Kuran-ı kerim dersini vermek suç mudur?

-Tesettür farzdır.Tesettürü savunmak suç mudur?

-Peygamberimiz Hz Muhammed (sav) in mevlit kandilini kutlamak suç mudur?

-Fakir ve fukaraya yardım etmek suç mudur?

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği kurulduğu tarihten bugüne kadar, toplumun içinde geniş bir tabanı bulunan toplumun her türlü sorunları ile ilgilenen ,ezilmişlerin, yoksulların,fakirlerin, yetimlerin, mazlumların ve yalınayaklıların gür sesi olmuştur.

-Fakat

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Türkiye genelinde 20’ye yakın şubesi,yönetici,   üye ve 100 binlerce gönüldaşlarının savunmaları alınmadan keyfi bir tutumla cezalandırılmış olup, Dernekleri kapatılmıştır.

Bu hukuksuz yargı kararı; düşünce ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik önyargılı tahammülsüzlüğün kara bir lekesi olarak tarihe geçecektir.dedi

Son olarak AKMAN “Bizler Sivil Toplum Kuruluşları olarak, bugün Mustazaflar ile dayanışma Derneği ile dayanışmak üzere bu kararı kabul edilir bulmadığımızı, deklare edip, bu kararın vicdanlarda açtığı yaranın, ülkemiz için son yara olmasını Temenni ediyoruz.    Kendini yasal zeminde ifade etmek isteyen hiçbir Sivil Toplum Kuruluşu kapatılmamalıdır.

Mustazaflar ile Dayanışma Derneğinin kapatılması kabul edilemez bir hukuksuzluktur.

-Bu nedenle;

İRFAN-DER, İHL-DER ve EĞİTİM BİR SEN olarak Mustazaf’lar İle Dayanışma Derneği’nin kapatılmasını teessüfle karşılıyor, Sivil Toplum Kuruluşlarını, sindirme ve korkutma amaçlı yapılan her türlü baskıyı, ayrımcılığı, hukuksuzluğu ve yargının bu kararını şiddetle kınıyoruz.

-Ayrıca;

Gaziantep’te sırf başörtülü evladının okuma hakkını savunduğu için tezgâhlar sonucu, mahkeme tarafından 2 yıl 10 aylık bir cezaya tabi tutulan Güllü Çevik bacımızı, izzetli duruşu nedeniyle İRFAN-DER  İHL-DER ve EĞİTİM BİR SEN olarak tebrik ediyor. Bu bacımıza verilen cezayı bir hukuk faciası,bir insanlık ayıbı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. İfadeleri ile basın konuşmasını bitirdi.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 23:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER