banner113

Kızıltepe STK Platformundan Çağrı

Kızıltepe STK platformu: "Bayram günlerinde bile durmayan bu şiddet ortamına bir an evvel son verecek adımların atılması gerekiyor."

Kızıltepe STK Platformundan Çağrı

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu son süreç ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Dönem sözcüsü M.Şerif Öter adına yayınlanan yazılı bültende şu açıklama yer aldı.

Türkiye son derece kritik bir dönemden geçiyor. Gerek Ortadoğu’daki gelişmeler, gerek Suriye’de yaşanan iç savaşta halkını katleden son diktatör oğul Beşar Esed hunharlığı, gerekse ülkemizde Kürt sorununda gittikçe artan şiddet ve çatışma ortamı toplumda büyük kaygılara yol açıyor. 
Bayram günlerinde bile durmayan bu şiddet ortamına bir an evvel son verecek adımların atılması gerekiyor.

Gaziantep’teki bombalı saldırı toplumda büyük bir acıya ve infiale yol açtı. Çocukların ve sivil vatandaşlarımızın ölmesine yol açan bu katliamı, kim tarafından yapılmış olursa olsun kınıyoruz. Öncelikle bu saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allahtan Rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Kürt sorunu çözülmediği sürece ülkemiz her türlü provokatif eylem ortamına açık durumdadır.

Türkiye yıllardır kardeş, dost bildiği bazı ülkelerin bile yaşanan provokatif eylemlerin destekçisi, planlayıcısı olarak dillendirilmektedir. Gaziantep olayı başta olmak üzere son dönemde yaşanan olaylardan ders çıkarmak ve Kürt sorunu demokratik yollardan çözüme kavuşturmak, halkın iradesinin temsil edildiği TBMM. Çatısı altında çözmek için siyasi partilerimizin irade, fedakârlık ve cesaret göstermeleri, ülkenin geleceği açısında hayati önem arz etmektedir.

 

Ülkemizde halkların mozaik yapısı çok farklıdır. Özellikle Türk ve Kürt halkları için halk arasında söylenen klasik bir tanımlamada et ve tırnak deniliyor. Bizim tespitimiz daha farklı ve diyoruz ki Kürt ve Türk halkı damar ile kan gibidir. Örnek vermek gerekirse İran, Irak ve Suriye de yaşayan Kürtler ağırlıklı olarak belli bir bölgede yaşamaktadırlar. Oysa Türkiye metropollerinde yaşayan Kürt nüfusu Güneydoğu da yaşayan nüfustan daha fazladır. Türkler ve Kürtler çok sayıda kız alıp, vermişler doğan çocukların ırk tanımını kim yapabilir? 

 

 Şırnak’ta askerleri taşıyan minibüs şarampole yuvarlanması sonucu, 9 asker, 1 korucu hayatını kayıp ettiği gibi, 4 kişi de yaralanmıştır. Yardıma ilk koşanlar BDP heyetini karşılamak için olay yakınında olan köylüler olmuştur.  Onlarca kişi ters dönen minibüsün içinden yaralıları çıkarmak için canla başla çalışmıştır. Tam bir insanlık örneği sergileyen vatandaşlarımız, bu davranışıyla farklı düşünen tüm insanlara adeta ders vermiştir.

Demokratikleşme adımları, yeni Anayasa çalışmalarındaki cesaretli ve güven verecek sonuçlar bugün her zamankinden daha fazla önem ve acili yet arz ediyor.

Taraflara sesleniyoruz kimse kimseye ödün vermiyor. Verilecek ödünler ülkemizin birliği, kardeşliği ve geleceği için düşünülmeli. Türkiye toplumunun barışa ve huzura ihtiyacı var. On binlerce insanını yitirmiş olan bu ülkede daha fazla çatışma ve şiddet herkesin tahammül sınırlarını ciddi ölçülerde zorluyor.  

 

Kürt sorununu çözmüş bir Türkiye gerek siyasi, gerek ekonomik alanında kısa sürede süper güç olacağı bilindiğinden, Dışarıdan ve içerden iç barışı hazım edemeyen, kandan beslenen şiddet yanlılarının etkisi ancak ve ancak siyasetin ve demokratik anlayışların sesinin daha gür çıkması ile azaltılabilir ve etkisiz hale getirilebilir. Kızıltepe STK. Platformu olarak barışın, demokrasinin ve akan kanın durması için atılan, atılacak tüm girişim ve eylemlerin destekçisiyiz.

 

 

               M.Şerif ÖTER

KIZILTEPE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU ADINA

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2012, 22:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER