banner113

Dünya Çiftçiler Günü Mesajı

Dünya Çiftçiler Günü Mesajı 14 Mayıs elbette sembolik bir gündür, ancak çiftçiler yılın her günü hatırlanması gereken, yaptıkları işlere saygı duyulması gereken insanlardır. Çünkü bir ürünün ekilip, biçilip, sofraya gelinceye kadar süren serüveni içinde en çok onun emeği, en çok onun alın teri vardır.

Dünya Çiftçiler Günü Mesajı

Dünya Çiftçiler Günü Mesajı

 14 Mayıs elbette sembolik bir gündür, ancak çiftçiler yılın her günü hatırlanması gereken, yaptıkları işlere saygı duyulması gereken insanlardır. Çünkü bir ürünün ekilip, biçilip, sofraya gelinceye kadar süren serüveni içinde en çok onun emeği, en çok onun alın teri vardır.

Soframızdaki ekmekte, meyvede, sebzede, çorbada, yemekte onun emeği ve alın teri vardır. Bu nedenle tüm dünya insanları çiftçilere ne kadar saygı gösterse azdır.

Çiftçilerimiz için bugün; bütünleşme ve birlikte hareket etme günüdür. Bugün; daha fazla çalışıp, ülke topraklarının bereketlenmesi, sofralarımızın yeniden şenlenmesi için çalışma günüdür.

Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kuruluş tarihi olan 14 Mayıs günü, 1946 yılından beri ülkemizle birlikte birliğe üye tüm ülkelerde  “Dünya Çiftçiler Günü “ olarak kutlanıyor.

 Bu duygu ve düşüncelerle tüm çiftçi kardeşlerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlar, Ülkemizin kalkınmasında ve bugünlere erişmemizde çok önemli katkıları bulunan çiftçi kardeşlerimize sevgi ve saygılarımı sunarım..  

                                                                                                              Tahir KILIÇ

                                                                                       Kızıltepe Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2012, 08:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER