banner113

AVUSTURYA'NIN MARDİN'DE YAPTIRDIĞI OKULUN AÇILIŞI YAPILDI

Mardin'de eğitime açılan Mesleki Edindirme Okulunun açılışı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yapıldı.

AVUSTURYA'NIN MARDİN'DE YAPTIRDIĞI OKULUN AÇILIŞI YAPILDI

AVUSTURYA'NIN MARDİN'DE YAPTIRDIĞI OKULUN AÇILIŞI YAPILDI

Mardin'de eğitime açılan Mesleki Edindirme Okulunun açılışı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yapıldı.

MARDİN - Organize Sanayi Bölgesinde yapımı Avusturya Büyükelçililiği tarafından yaptırılan Mesleki Edindirme Okulunun açılışına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer, Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Şırnak Valisi Vahdettin Özkan katıldı.

Bakanlar, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Barajı temel atma töreni katılan ve Ilısu Barajında incelemelerde bulunduktan sonra Mardin'e geçtiler.

Bu Okul Ekonomimizin Gelişiminin Göstergesidir
Okulun bahçesinde geniş güvenlik önlemleri arasında düzenlenen açılış töreninde bir konuşma yapan Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer, Avusturya tarafından yapılan bu okulun, kendi ülkesinin endüstrisi ve ekonomisinin gelişmişlik düzeyini ortaya çıkardığını söyledi.

Bu okulda eğitim görecek gençlerin, bu bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Wölfer, "Avusturya firmaları tarafından yapılan bu okul, ülkemizin endüstrisi ve ekonomisinin gelişmişlik düzeyini ortaya çıkarıyor. Türkiye'ye her alanda destek vermeye hazırız. Özelikle Türkiye'ye yatırım yapan yapancı işadamları arasından son 3 yıl içinde Avusturya işadamları büyük rol oynadı. Bu projede onlardan biridir. İnanıyorum ki bu proje bölgeyi kalkındırmanın yanında, istihdama ve barışa katkı sağlayacak."dedi.

Güvenlikten Önce Estetiği Önem Veriyoruz
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, okulun açılışındaki konuşmasına iktidarların, eğitime verdiği önemi bütçede eğitime 39 milyar TL ayırmasını örnek göstererek başladı.

Okulun Mardin taşı ile yapılmasının okul binasına ayrı bir estetik kazandırdığını belirten Bakan Eroğlu, "Daha önceki dönemlerde yaptığımız binalarda estetiği en son planda tutuyorduk. Ama son dönemde artık bizler de estetiği ön plana çıkardık. Hatta bizim için önemli olan 3 unsurdan biri olan güvenlik ve ekonomik olmasından bile önceye aldık."dedi.
Kalifiye eleman bulmanın zorluğunu İstanbul'da görev yaptığı dönemden bir örnek vererek açıklayan Bakan Eroğlu, "İstanbul'da çalıştığım bir dönemde patlayan bir şebekeyi onarmak için koskoca şehirde kaynakçı bulamadık. Bu okullar bu alanlardaki eleman eksikliğini gidermek için çok önemlidir."diye konuştu.

Ilısu Barajı İki Yıl Erken Bitecek
Konuşmasında Ilısu Barajı hakkında bilgi veren Bakan Eroğlu, barajın 9 Mart 2012 itibarıyla dolgu çalışmalarına başlandığını, hedeflerinin 2014 yılında barajı tamamlamak olduğunu vurguladı. 2016 yılında tamamlanması planlanan Baraj inşaatının 2014'e çekildiğini hatırlatan Bakan Eroğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Çok zor bir baraj, zamanla yarışıyoruz. Eskiden böyle barajlar 15 yılda bitmiyordu. Biz burada dev baraj yapıyoruz. Türkiye'de gövde büyüklüğü açısından Atatürk Barajı'ndan sonra ikinci baraj, enerji bakımından ise dördüncü büyüklükte. Yaklaşık 4 milyar kilovatsaat enerji üretecek. İstihdam sağlıyor, Cizre Barajı yapıldığı zaman o bölgenin tarım arazileri sulanacak. Bu baraj yapılınca tarihi eserler kurtulacak. Ilısu Barajı ile birlikte Hasankeyf'in muhteşem bir cazibe merkezi haline geleceğini de vurgulayan Eroğlu, "Ilısu köyünün eski halini gördünüz. Şimdi muhteşem bir köy yaptık. Herkesin imreneceği, yabancılar dahi gelip derme çatma köy beklerken modern köyü görünce biz de buradan bir yer alabilir miyiz diye teklif ettikleri noktaya geldik. Bin metrekare üzerinde adeta birer villa inşa ettik. İnşallah Hasankeyf'te önümüzdeki aylarda tarihi kültürel park alanında temel atma merasimi yapılacak. Orada müze yapılacak, turizm açısından da büyük canlılık olacak"

Programda konuşmaları tercüme edecek tercüman bulunamayınca Türkçe konuşmaları Avusturya Büyükelçisine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yapmak zorunda kaldı.
Konuşmalardan sonra protokol üyeleri birlikte okulun kurdelesini keserek okulu hizmete açtılar. Avusturya Büyükelçisi, bakanları okuldaki atölyeleri gezdirerek okul hakkında bilgi verdi.

Bakan Eker: Kaygıları Siz Yaratıyorsunuz
Program çıkışında, Bakan Eker'e son günlerde gündemde olan ve öğrencilere dağıtılan sütle ilgili soru sormak isteyen basın mensuplarını bakanın korumaları engellemek istedi. Süt konusunda herhangi bir kaygının olup olmadığının sorması üzerine Bakan Eker, "Ortada herhangi bir kaygı yok siz kaygı oluşturuyorsunuz."cevabını verdi.

Gazetecilerin hastanelerdeki öğrencilerin durumu ne olacak diye sorması üzerine ise Bakan Eker, "Hastanelerde kimse yok."cevabını verdi. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2012, 01:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER