banner113

Kobanê ‘Açık Hava Müzesi’ oluyor

Kobanê Kantonu yönetimi ile siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve halk temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Kobanê de 3 bölgenin olduğu gibi bırakılıp açık hava müzesi olması kararı alındı.

Kobanê ‘Açık Hava Müzesi’ oluyor
Kobanê Kantonu yönetimi ile siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve halk temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Kobanê de 3 bölgenin olduğu gibi bırakılıp açık hava müzesi olması kararı alındı.

Rojava’nın Kobanê kentindeki Şehit Halim Akademisi’nde dün düzenlenen toplantıya Kobanê Kantonu yönetimi, sivil toplum örgütleri, TEV-DEM, PYD, YPG temsilcileri, aşiret reisleri, Pêşverû partisinden Mustafa Henifi ve El-Wehdê Partisinden İsa Gêlo hazır bulundu.

ANHA’nın haberine göre, Kobanê’de devam eden savaştan dolayısıyla 2-3 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakır’da düzenlenecek olan Yeniden İnşa Konferansı öncesi, kanton yönetimi, Kobanê’nin 3 bölgesinin açık hava müzesi olarak kalmasını kararlaştırdı.

Toplantıda konuşan Kobanê Kantonu Yürtme Meclisi Başkanı Enver Müslim, IŞİD’e karşı halen devam tarihi direniş ve kentte yaşananların bugün bütün dünya tarafından bilindiğini dile getirdi. Bu direnişin gelecek nesillere de aktarılması konusunda kendilerine de büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Müslim, bu amaçla kentin 3 ayrı bölgesini açık hava müzesi haline getirmek istediklerini ifade etti.

Muslim Kobanê’nin Yeniden İnşası için kendilerine çok sayıda görüş ve öneri sunulduğunu belirterek “buna halkımızın kendisi karar versin istedik. Bu amaçla burada toplandık” dedi.

Enver Müslim, kentte en şiddetli çatışmalara sahne olan, bunun için de açık hava müzesi haline gelmesini öngördükleri bölgeleri sinevizyon gösterimiyle toplantı katılımcılarına anlattı.

Açık Hava Müzesi olması kabul edilen bölgeler şunlar:

Birinci bölge: Express Meydanı, Kültür Sanat Merkezi ile bu merkeze yakın bazı yerler.

İkinci bölge: Asayiş Güçleri Merkezi, Halk Mahkemesi, Yasama Meclisi Binası ile etrafındaki kurumlar ve Belediye sokağından El-Xensai Okuluyla bu alana yakın parkı da içine alan bölge.

Üçüncü bölge: Sebze Pazarı’nın (Sûk El-Hal) batısı ile Hecî Reşîd Camii’ne kadar olan bölge. (z.c)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 11:27

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER